Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Vīrietis nomaina vārdu uz "Burtiski Jebkurš Cits”, lai kandidētu ASV prezidenta vēlēšanās

© Pixabay

Kāds Ziemeļteksasas vīrietis ir likumīgi nomainījis savu vārdu uz “Burtiski Jebkurš Cits” un tagad kandidē uz Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidenta amatu.

35 gadus vecais Literally Anybody Else (tulk no angļu val. "burtiski jebkurš cits”), agrāk Dastins Ebejs, mainīja savu vārdu, lai paustu viedokli. Else ir armijas veterāns un pamatskolas matemātikas skolotājs, kuš dzīvo Ziemeļričlendhilsā, raksta "The Dallas Morning News”.

"Cilvēkiem ir apnicis," paskaidroja Else, piebilstot: "Valdībai ir jāstrādā cilvēku labā, bet tas nav tas, kas ir mums. Te ir miljardieris un karjeras politiķis.”

Teksasas valsts sekretārs atzīmē, ka, lai iekļūtu balsojumā, neatkarīgajiem kandidātiem līdz 13. maijam ir jāsaņem vismaz 113 151 paraksts no reģistrētajiem vēlētājiem, kuri nebalsoja nevienas partijas prezidenta priekšvēlēšanās.

Else saprot, ka viņam praktiski nav nekādu izredžu uzvarēt, taču viņš apgalvo, ka viņa kampaņa nav par uzvaru, bet gan par vēstījumu.

"Pārāk ilgi amerikāņi ir bijuši politisko partiju upuri, kas partiju lojalitāti liek pār pārvaldību," teikts viņa tīmekļa vietnē. "Kopā nosūtīsim vēstījumu Vašingtonai un sakām: "Jūs pārstāvēsiet tautu vai tiksiet aizstāti." Amerikai nevajadzētu iestrēgt, izvēloties starp "Parādu karali" un 81 gadu vecu cilvēku.

Else savā tīmekļa vietnē atzīmēja, ka “Burtiski jebkurš cits” ir drīzāk “protests”, nevis cilvēks.

Else paskaidroja, ka lēmums mainīt savu vārdu tika pieņemts pēc pēdējām GOP debatēm, kad kļuva neizbēgami, ka 2024. gada vēlēšanas būs revanšs starp prezidentu Džo Baidenu un bijušo prezidentu Donaldu Trampu.