Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Pasaulē

Par 718 000 dolāru izsolīts koka gabals, kas "Titānikā” izglāba Rouzu

© Unsplash

Peldošais koka gabals, kas saglabāja dzīvu Rouzas tēlu Džeimsa Kamerona filmā "Titāniks", nesenā izsolē pārdots par 718 750 ASV dolāriem, ziņo raidsabiedrība BBC.

Koka panelis tika izmantots 1997. gada filmā kā pagaidu plosts Keitas Vinsletas tēlam. Izsolē tika norādīts, ka tā ir daļa no durvju rāmja, kas atradās tieši virs kuģa pirmās klases atpūtas telpas ieejas.

Saskaņā ar "New York Times”, izsoles sākumcena tika noteikta 90 000 dolāru un tikai piecās minūtēs pieauga līdz 575 000. Galīgā pārdošanas cena bija 718 750 ASV dolāru. Uzvarējušais solītājs, kurš piedalījās izsolē personīgi, vēlas palikt anonīms, sacīja izsoļu nama "Heritage Auctions” pārstāvis.

Kopš filmas iznākšanas koka panelis ir izraisījis strīdus kino fanu starpā, kuri prāto, vai tas bija pietiekami liels, lai vietas pietiktu arī Džekam. Jāatgādina, ka “Titānika” nobeiguma ainā bija redzams, kā Džeka tēls, ko atveidoja Leonardo di Kaprio, upurē sevi, ļaujot Rozai nonākt uz koka durvīm, kamēr viņš pats paliek stindzinošajā ūdenī.

Daudzi fani iebilst, ka Džeku varēja izglābt, jo uz durvīm bija pietiekami daudz vietas abiem galvenajiem varoņiem. Džeks vēlāk nomira Atlantijas okeānā, viņa ķermenim nogrimstot okeāna dzīlēs.

Arī izsoļu nams piemin kino entuziastu strīdus, sakot: "Ikoniskais rekvizīts ir izraisījis daudz diskusiju fanu vidū, no kuriem daudzi ir iebilduši, ka peldošais koka panelis varēja uzņemt gan Džeku, gan Rouzu. Lēmums palikt aukstajā ūdenī ir tukšs žests.”

Savukārt filmas režisors Džeimss Kamerons savulaik skaidroja, ka "viņam bija jānomirst. Tas ir kā Romeo un Džuljeta. Tā ir filma par mīlestības upuri. Mīlestību mēra ar upuri".