Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Kļuvis zināms, kāpēc princis Viljams nebija Keitai līdzās, kad viņa paziņoja par vēzi

© Pixabay.com

Martā Velsas princese Keita Midltone publicēja ļoti personisku un emocionālu video vēstījumu, kurā atklāja, ka ir slima ar vēzi, raksta BBC.

Pēc video parādīšanās skatītāji visā pasaulē uzdeva jautājumu, kāpēc viņas vīrs princis Viljams nebija redzams video līdzās Keitai. Saskaņā ar "The Times" ziņoto, kāds karaliskais avots esot komentējis:

"Viņš baidās no viņas kā spēcīgas sievietes, kas dalās ar spēcīgu vēstījumu ar tautu. Viņai nav vajadzīgs neviens, kas sēž viņai blakus. Princis Viljams ir aizkulisēs un atbalsta viņu un viņa ģimeni." Arī karaliskā korespondente Daniela Steisija atzīmē, ka Keita tādā veidā parādījusi savu iekšējo spēku.

“Mēs saprotam, ka Velsas princese pati uzrakstīja katru savas runas vārdu un uzskatīja par nepieciešamu pati par to paziņot sabiedrībai,” viņa piebilst.

“Cilvēki, kas cieši sadarbojas ar princesi, bieži runā par viņas iekšējo spēku, un, manuprāt, viņas video vēstījums tam ir lielisks piemērs. Es nešaubos, ka princis slavē sievas drosmi un izvēli paust ziņas, kā viņa vēlas.”

Savā uzrunā Keita piemin arī "visus, kas ir dzīvi un slimo ar vēzi", kas var liecināt par to, cik viņai ir svarīgi dalīties ar šo ziņu, sazināties ar citiem, kas saskārušies ar šo diagnozi. Viņas vēstījums beidzas ar līdzjūtības vārdiem: "Aicinu ikvienu, kas saskaras ar šo slimību, neatkarīgi no tā, kādā formā tā izpaužas, nezaudēt ticību un cerību. Tu neesi viens."