Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Pasaulē

Putina ekonomiskie solījumi krieviem ir izgāzušies

© Pixabay.com

Olu ražošanas apjomi Krievijā ir vēl vairāk samazinājušies, neskatoties uz Putina solījumiem krieviem, ziņo "dialog.ua".

Pēc Putina solījuma uzlabot situāciju olu ražošana Krievijā ne tikai nepieauga, bet pat turpināja samazināties - šā gada pirmajos divos mēnešos ražošanas apjomi nokritušies par 1,8%, sasniedzot 6,11 miljardus olu, kas ir par 110,1 miljonu olu mazāk nekā šajā periodā pērn, par to ziņo Krievijas izdevums "Kommersant".

Īpaši tiek izcelts fakts, ka olas ir iekļautas Krievijas pārtikas tirgus dārgāko produktu sarakstā - pagājušā gada laikā to cena pieauga 1,6 reizes, sasniedzot 132,45 rubļus par desmit olām.

Krievijas prezidents Putins par šo jautājumu iepriekš runāja decembrī, nosaucot situāciju ar olu cenām par "neveiksmi valdības darbā" un solot situāciju uzlabot. Tomēr, neskatoties uz solījumiem, situācija ir kļuvusi tikai sliktāka.

"Nākamais prezidenta solījums nonāca tajā pašā vietā, kur visi pārējie - neizpildīto darbu sarakstā," savā “Telegram: kanālā informāciju komentējis Krievijas ekonomikas analītiķis Anatolijs Nesmjans.

Turklāt situācija Belgorodas apgabalā, kas ir viens no nozīmīgākajiem reģionālajiem pārtikas ražošanas centriem Krievijā, kļūst arvien saspringtāka, jo notiek cīņas starp Krievijas nemierniekiem un Krievijas armijas regulārajām vienībām.

Belgorodas reģions ir slavens ar plašām lauksaimniecības zemēm un augsto pārtikas ražošanas līmeni, tomēr pēdējās dienās reģionā notiek kaujas, kas apdraud ne tikai vietējo iedzīvotāju drošību, bet arī reģiona industriālo bāzi. Šī konflikta sekas ir jūtamas ne tikai vietējā līmenī, bet visā valstī, jo Belgorodas apgabalam ir nozīmīga loma pārtikas nodrošinājuma nodrošināšanā Krievijā - piegādes traucējumu draudi no šī reģiona rada nopietnas bažas par pārtikas piegāžu stabilitāti visā valstī.