Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Bild: Putins ir pazemots

© Pixabay.com

Krievijas prezidents izmantos teroraktā Maskavas apgabalā bojāgājušos karā pret Ukrainu, ir pārliecināts vācu izdevums BILD.

“Krievijas prezidenta Vladimira Putina mēģinājumi vainot Kijivu teroraktā Maskavas apgabalā Krasnogorskā, neskatoties uz to, ka Islāma valsts kaujinieki jau ir uzņēmušies atbildību par uzbrukumu koncertzālei, ir pretīga spēle, un viņš mēģinās izmantot nogalinātos, lai stiprinātu savu karu pret Ukrainu,” tā raksta vācu izdevuma BILD galvenā redaktore Mariona Horna.

Materiālā atzīmēts, ka Putinu dziļi pazemojis notikušais, jo viņa impērijas izlūkdienesti nespēja novērst vairāk nekā 100 cilvēku slepkavību koncertzālē un ļāva viņiem aizbēgt no incidenta vietas.

"Viņš mēģinās novērst uzmanību no šī kauna ar vēl lielāku represiju un tīrīšanas palīdzību. Un ar vēl lielāku militāro vardarbību Ukrainā," teikts rakstā. Žurnāliste uzrunāja tos pasaules politiķus, kuri iestājas par sarunām ar Putinu, un mudināja saprast, ka ar vardarbīgu cilvēku ir grūti veidot dialogu par mieru.

"Putins ir valsts terorists. Viņš pat nekautrējas melot terora upuru tuviniekiem savas propagandas nolūkos," piebilda izdevuma galvenā redaktore.

Jaunākā informācija par teroaktu Maskavā šeit