Pēc 20 stundu klusēšanas Putins beidzot izsakās par notikušo teroraktu Maskavas pievārtē

© Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsūdzējis Ukrainu, ka tā sagatavojusi bēgšanas ceļu teroristiem, kuri vakar vakarā uzbruka Maskavas pievārtē esošajai "Crocus City Hall" koncertzālei.

Krievijas līderim Vladimirsam Putinam vajadzēja 20 stundas, lai sagatavotos paziņojumam par notikušo apšaudi Maskavas pievārtē.

Savā uzrunā vinš uzsvēra, ka aizturēti 11 cilvēki, tostarp četri, kas nogalināja cilvēkus. Tajā pašā laikā Krievijas diktators teroaktu sasaistīja ar Ukrainu. "Viņi (teroristi) mēģināja slēpties un virzījās uz Ukrainu, kur, pēc provizoriskiem datiem, viņiem bija sagatavots bēgšanas ceļš," viņš sacīja, piebilstot, ka Krievijas specdienesti strādā, lai. identificēt teroristu līdzdalībniekus.

Putins aicināja uz sadarbību visas valstis, kuras saprot Krievijas ciešanas pēc notikušās traģēdijas un ir gatavas apvienoties.

"Mēs zinām, kādi ir terorisma draudi, un mēs ceram uz sadarbību ar visām valstīm, kuras patiesi dalās mūsu sāpēs un ir gatavas patiesi apvienot spēkus cīņā pret kopējo ienaidnieku - starptautisko terorismu ar visām tā izpausmēm," Putins teica savā videovēstījumā.

Vienlaikus viņš norādīja, ka "teroristus, slepkavas, necilvēkus, kuriem nav un nevar būt valstspiederības, sagaida neapskaužams liktenis - atriebība un aizmirstība. Viņiem nav nākotnes".

Putins uzsvēra, ka šobrīd vissvarīgākais ir apvienot visus - gan militārpersonas, gan vienkāršos valsts iedzīvotājus. "Mūsu kopējais pienākums tagad, mūsu kaujas biedriem frontē, visiem valsts pilsoņiem būt kopā vienā rindā. Es ticu, ka tā arī būs, neviens un nekas nevar satricināt mūsu saliedētību un gribu, mūsu apņēmību, vienotās Krievijas tautas spēku," sacīja Krievijas līderis.

Viņš pauda uzskatu, ka "mūsu daudznacionālajā sabiedrībā neviens nespēs sēt indīgas nesaskaņas, panikas un nesaskaņas sēklas".

Putins paziņoja, ka 24.martā Krievijā izsludinātas sēras.

Jau ziņots, ka Krievijas valsts televīzijas kanāli aizvadītajā naktī pēc terorakta koncertzālē Maskavā trīs reizes gatavojās publicēt Vladimira Putina uzrunu, taču to tā arī nesaņēma, Krievijas varasiestādēm nespējot noformulēt savu pozīciju, laikrakstam "The Insider" atklāja avoti vairākos televīzijas kanālos.

Svarīgākais