Ukrainas izlūkdienests: Terorakts Maskavas apgabalā tika organizēts pēc Putina norādījuma, mērķis ir paplašināt karu pret Ukrainu

© Ekrānuzņēmums

Publiska nāvessoda izpilde cilvēkiem Maskavas reģionā ir jāsaprot kā Putina draudi vēl lielākai kara eskalācijai un paplašināšanai, komentējot asiņaino slaktiņu koncertzālē, piektdienas vakarā paziņojumā uzsvēra Ukrainas militārais izlūkdienests.

Ukrainas militārais izlūkdienests izplatījis oficiālu komentāru par notikumiem Krasnogorskā pie Maskavas, kur piektdienas vakarā notika apšaude "Crocus City Hall" koncertzālē, kurā gāja bojā vismaz 60 cilvēku. "Telegram" kanālā publicēts vēstījums, kurā teikts, ka teroraktu Maskavas apgabalā sarīkojuši Krievijas specdienesti pēc Krievijas diktatora Vladimira Putina norādījuma un tā mērķis ir veikt totālo mobilizāciju Krievijas Federācijā un izvērst karu pret Ukrainu. Ar šo provokāciju Kremlis vēlas attaisnot vēl skarbākus uzbrukumus Ukrainai.
Portāls NRA jau rakstīja, ka vakar vakarā atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts". "Islāma valsts" kaujinieki "uzbruka lielam saietam (..) Krievijas galvaspilsētas Maskavas nomalē," teikts grupējuma paziņojumā lietotnē "Telegram". "Islāma valsts" paziņojumā arī teikts, ka uzbrucēji "droši atkāpās uz savām bāzēm".

Svarīgākais