Ukrainas kara 759. diena. Jaunākā informācija [papildināts 21:15]

© depositphotos.com

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 23. martā. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu

21:15. Pēc krievu uzbrukuma Dņepras hidroelektrostacijai dambja pārrāvums nedraud, ziņo Ukraina.

19:44. Francijas prezidents Emanuels Makrons uzsver, ka "ir kļūdaini uzskatīt, ka Krievijas Federācija apstāsies Donbasā un Krimā".

18:07. Harkivas apgabalā ienaidnieka apšaudē gājis bojā vīrietis, raksta pravda.com.ua.

16:45. Francijas un Vācijas ieroču uzņēmumu grupa KNDS izveidos jaunu meitas uzņēmumu, kura ražošana atradīsies Ukrainā, raksta pravda.com.ua.

15:33. Četri aizdomās par apšaudes netālu no Maskavas esošajā koncertzālē "Krokus Siti Holl" veikšanu turētie mēģināja slēpties, virzījās uz Ukrainas pusi, kuri viņiem bija sagatavots "logs" robežas šķērsošanai, pirmajā uzrunā pēc piektdien notikušā terorakta paziņoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

14:05. Krievijas līderis Vladimirs Putins nav parādījies sabiedrībā kopš piektdienas vakara, kad pie Maskavas notika terorakts, taču viņam izdevies aprunāties ar savu Baltkrievijas kolēģi Aleksandru Lukašenko, atsaucoties uz " Medusa", "Pool of the First", The Insider ziņo pravda.com.ua. Krievijas valsts kanāli saistībā ar teroraktu gatavojās publicēt Putina uzrunu trīs reizes naktī. No rīta Kremļa pārstāvis Dmitrijs Peskovs sacīja, ka sarunu biedri "apstiprināja gatavību sadarboties cīņā pret terorismu".

12:53. Teroristu uzbrukums Krievijas Federācijā: Putins esot informēts par 11 cilvēku aizturēšanu, norādot uz to "kontaktiem ar Ukrainu", raksta pravda.com.ua. Tiesa, atbildību par uzbrukumu uzņēmās teroristu grupējums "Islāma valsts", taču Kremlis labprātāk šajā notikumā vaino Ukrainu.

11:51. Krievijā aizdegas vēl viena naftas pārstrādes rūpnīca, ziņo pravda.com.ua.

10:11. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz sestdienas rītam sasnieguši 435 760 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1050 iebrucēji.

09:11. Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki naktī uz 23.martu iznīcināja 31 no 34 palaistajām Krievijas raķetēm, raksta pravda.com.ua.

08:22. Kara izpētes institūta (ISW) speciālisti pieļauj, ka jaunie Krievijas uzbrukumi Ukrainas enerģētikas sistēmai ir vērsti uz aizsardzības un rūpnieciskā potenciāla graušanu, vēsta pravda.com.ua.

07:01. Krievijas Telegram kanāli ziņo par sprādzieniem un ugunsgrēku Kuibiševas naftas pārstrādes rūpnīcā Krievijas Samaras reģionā, vēsta pravda.com.ua.

06:45. Antiukrainiska galēji labējā partija "Konfederācija", kuras biedri piedalījās kravu pārvadātāju protestu organizēšanā Polijā pie Ukrainas robežas, ir kļuvusi par trešo populārāko partiju Polijā, liecina sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

00:10. Latvija turpinās sarunas ar citu Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderiem par mangāna rūdas iekļaušanu ES sankcijās, pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Diskusijās Eiropadomē Siliņa uzsvēra Latvijas nostāju par nepieciešamību iekļaut mangāna rūdu un alumīnija oksīdu sankcijās pret Krieviju, kā arī uzrunāja Baltijas reģiona partnerus.

ES līderi esot kopīgi apstiprinājuši nepieciešamību pastiprināt sankcijas pret Krieviju, un sarunas turpināsies gan kontekstā ar ES 14.sankciju pakotni, gan divpusēji ar Baltijas reģiona un citām valstīm, uzsvēra Siliņa.