Lielbritānijas un Nīderlandes valdības tiesāsies ar Īslandi

Lielbritānijas un Nīderlandes valdības gatavojas tiesāsies ar Īslandi, lai piedzītu no tās 3, 9 miljardus eiro, ziņo BBC news.

Jau ziņots, ka Lielbritānija un Nīderlande pieprasa Īslandei atmaksāt 3,9 miljardus eiro (2,74 miljardus latu), ko tās izmaksājušas 340 000 savu pilsoņu, sedzot bankrotējušās Īslandes bankas "Landsbanki" Nīderlandes un Lielbritānijas tiešsaistes struktūrvienībā "Icesave" zaudētos noguldījumus.

Sestdien notikušajā atkārtotajā referendumā, pret likumu nobalsojuši 58% referenduma dalībnieku, bet to atbalstījuši 42% balsotāju.

Britu Finanšu ministrijas sekretārs Denijs Aleksanders izteicies, ka referenduma lēmums ir vilšanās un lieta tiks nodota starptautiskajai tiesai. "Mums ir pienākums atgūt šo naudu un mēs darīsim visu lai to atgūtu," teica Aleksanders.

Savukārt Nīderlandes Finanšu ministrs Jans Kees de Jagers norādījis, ka konsultēsies ar Lielbritānijas valdību par tālākajiem lēmumiem attiecības ar Īslandi, vienlaikus norādot, ka jautājums tiks nodots starptautiskajai tiesai.