Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Piontkovskis skaidro, kādās lamatās Makrons ir iedzinis Putinu

© Pixabay.com

Andrejs Piontkovskis skaidroja, kā Francijas prezidentam Makronam izdevies Putinu nostādīt neērtā situācijā, raksta dialog.ua.

Krievijas žurnālists un politologs Andrejs Piontkovskis atgādināja neseno sadursmi, kurā tika izteikti savstarpēji draudi, kas nesen izcēlās starp Makronu un Putinu.

“Makrons neielaidās garās diskusijās ar Putinu, kodolstratēģiju amatieri, viņš aprobežojās ar ļoti īsu piezīmi - Francijai ir arī kodolieroči. Ar šo kodoltriecienu tēma tika slēgta,” intervijā, kas publicēta Youtube, teica Piontkovskis.

"Tas viss notiek mūsu acu priekšā. Kas tagad ir visos Krievijas TV kanālos? Viņi visi uzdod jautājumu: kā tas ir iespējams, kāpēc mēs joprojām neesam satriekuši Franciju? Varbūt ne uzreiz ar kodolieročiem, bet viņiem ir parastie ieroči,” spriež politologs.

Pēc tam Andrejs Piontkovskis paskaidroja, kāpēc Krievijas rokas bijušas sasietas un tā nevar raidīt triecienu Francijai: "Kāpēc viņi neuzbrūk Francijai? Jā, es varu ļoti vienkārši atbildēt uz jautājumu, kāpēc - tās ir tādas pašas psiholoģiskas lamatas, kurās Makrons iedzina Putinu. Ja rīt viņš uzbruks Francijai vai Vācijai vai kādai citai NATO valstij, tad automātiski stāsies spēkā pants Nr.5. Jā,viņiem nav kājnieku divīzijas,bet viņiem ir tāldarbības ugunsspēks, ir aviācija, kura ir spējīga uz visa Krievijas korpusa iznīcināšanu Ukrainā."