Augsta NATO amatpersona ir pārliecināta par Ukrainas uzvaru

© Pixabay.com

Alianse atzīmējusi, ka Ukrainas militārpersonas ir radikāli mainījušas daudzus mūsdienu karadarbības aspektus, raksta dialog.ua.

Ziemeļatlantijas alianses Militārās komitejas vadītājs Robs Bauers sacīja, ka aicina atturēties no pārmērīga pesimisma attiecībā uz Ukrainas izredzēm karā ar Krievijas Federāciju. NATO augstākais līderis ir pārliecināts, ka ir pilnīgs iemesls būt pārliecinātiem par Kijivas spēju gūt panākumus kaujas laukā - šādu paziņojumu viņš izteica, uzstājoties Kijivas drošības forumā.

Bauers atzina, ka starptautiskā sabiedrība pagājušajā gadā varēja būt pārāk optimistiska, taču, kā viņš teica, "mēs nevaram pieļaut tādu pašu kļūdu, ka 2024. gadā esam pārāk pesimistiski."

Viņš aicināja aplūkot faktus, kas liecina par Ukrainas spēju gūt panākumus, kā arī runāja par to, cik svarīgi ir palielināt sabiedroto militāro palīdzību. Pēc Bauera teiktā, partneri jau sniedz necerēti lielu atbalstu, bet Ukrainai nepieciešama vēl lielāka palīdzība. Viņš arī pievērsa uzmanību Ukrainas militārpersonu profesionalitātei, kas ir radikāli mainījusi daudzus mūsdienu karadarbības aspektus - piemēram, aizsardzības spēku karavīri ātri pielāgojās jauniem apstākļiem un ir kļuvuši par inovāciju pionieriem, apvienojot padomju laikā ražoto tehniku ​​kaujas laukā ar modernajiem Rietumu ieročiem, uzsvēra Bauers.

Svarīgākais