Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

"Mēs paužam spēcīgu vēstījumu, spēcīgu signālu." ASV nāk klajā ar paziņojumu

© unsplash.com

ASV piedāvā ANO Drošības padomes rezolūcijas projektu, kurā aicināts uz tūlītēju uguns pārtraukšanu Gazas joslā, kas būtu saistīta ar ķīlnieku atbrīvošanu, pavēstīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

"Mums ir rezolūcija, ko mēs tieši tagad piedāvājam ANO Drošības padomei, kurā aicināts uz tūlītēju uguns pārtraukšanu, kas tiek saistīta ar ķīlnieku atbrīvošanu, un mēs ļoti ceram, ka valstis to atbalstīs," sacīja Blinkens.

"Es uzskatu, ka mēs paužam spēcīgu vēstījumu, spēcīgu signālu," vizītes gaitā Saūda Arābijā, kurā tika spriests par Izraēlas un "Hamās" karu, trešdienas vakarā saūdarābu medijam "Al Hadath" sacīja ASV valsts sekretārs.

ASV, kas ir Izraēlas galvenais atbalstītājs, iepriekš Drošības padomē izmantojušas veto, lai bloķētu aicinājumus uz tūlītēju uguns pārtraukšanu Gazas joslā.

"Protams, mēs atbalstām Izraēlu un tās tiesības sevi aizstāvēt, bet tajā pašā laikā ir svarīgi, ka mierīgie iedzīvotāji, kas ir pakļauti briesmām un kas cieš šausmīgi, ka mēs fokusējamies uz viņiem, ka mums prioritāte ir viņi, mierīgo iedzīvotāju aizsardzība, humānās palīdzības piegādāšana viņiem," sacīja Blinkens.

Ceturtdien Blinkens apmeklē Ēģipti, bet tad dosies uz Izraēlu.

Paralēli Blinkena vizītei Tuvajos Austrumos sarunas notiek Katarā, kur vidutāji trešdien tikās trešo dienu pēc kārtas centienos panākt uguns pārtraukšanu Gazas joslā.

Tiesa, šobrīd nekas neliecina, ka vienošanās būtu gaidām drīz.