Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Baidena padomnieks mudina ukraiņus nezaudēt ticību ASV

© depositphotos.com

ASV prezidenta Džo Baidena nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans, trešdien viesojoties Kijivā, mudināja ukraiņus "ticēt ASV".

Salivans pēc sarunām ar Ukrainas prezidenta biroja vadītāju Andriju Jermaku sacīja, ka "Ukrainai ir jāuzvar".

"Tas nozīmē, ka Ukraina pēc šī kara būs suverēna, neatkarīga, brīva, spējīga atturēt no turpmākas agresijas, ar spēcīgu, dinamisku demokrātiju, ar dziļi demokrātiskām institūcijām, ar ekonomiku, kas attīstās ne tikai tradicionālajās jomās, bet arī augsto tehnoloģiju jomās, jomās, kurās jūs ieviešat inovācijas, un pat Krievijas uzbrukumu apstākļos jūs ieviešat inovācijas," sacīja Salivans. "Tas ir tas, ko nozīmē uzvara."

Vienlaikus Salivans aicināja ukraiņus turpināt "ticēt Amerikas Savienotajām Valstīm".

"Mēs esam bijuši jums līdzās kopš šī kara sākuma. Mēs esam snieguši milzīgu atbalstu un turpināsim to darīt katru dienu visos iespējamos veidos," uzsvēra Baltā nama pārstāvis, paužot pārliecību, ka Baidens tomēr panāks, ka Kongress apstiprina likumprojektu par papildu palīdzību Kijivai.

Tikmēr tīmekļa izdevums "Ukrainska pravda" pievērsis uzmanību tam, ka Salivans, skaidrojot, ko viņš uzskata par Ukrainas turpmāko uzvaru, nepieminēja Krievijas okupēto teritoriju atgūšanu.

Izsakoties par tikšanos ar Salivanu, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka tā bija "ļoti saturīga, konkrēta saruna gan par aizsardzības sadarbību, gan par politiskajiem rezultātiem, kas mums ir jāsasniedz".

"Esmu pateicīgs Amerikai par atbalstu mūsu valstij un tautai, un tas ir vitāli svarīgi, lai Amerikas vadība arī turpmāk būtu stingra starptautiskās tiesiskās kārtības aizstāvībā," tradicionālajā ikvakara uzrunā tautiešiem sacīja prezidents.

"Šaubas attiecībā uz Rietumu izturību" nāk par labu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, brīdināja prezidents.

"Putinam ir jāzaudē, un tas ir demokrātiskās pasaules dzīvības un nāves jautājums," viņš uzsvēra.