Saakašvili: Esmu vienīgais cilvēks pasaulē, kuru Putins vairākas reizes mēģināja publiski nogalināt

© Scanpix/AP

Bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili 2011. gadā atgriezās dzimtenē. Viņš neslēpa, ka Navaļnija piemērs viņam lielā mērā devis apņēmību to darīt, intervijā "The Insider" sacīja bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili.

Atrodoties cietumā, Saakašvili veselības stāvoklis vienā brīdī strauji pasliktinājās - politiķis ir pārliecināts, ka tā bijusi Kremļa organizēta saindēšana.

“Es jutos lieliski cietumā daudzas nedēļas pēc kārtas, un tad kādu dienu es pamodos nakts vidū sviedriem, ar drudzi, smagiem drebuļiem un vemšanas lēkmēm. Simptomi izplatījās pa visu ķermeni un nesamazinājās vairākas nedēļas. Viss ķermenis dega iekšā un ārā. Bija grūti pārvietoties, bija pat psiholoģiskas izmaiņas - es nejutos kā es. Mani pārveda uz cietuma lazareti, kur turpināju zaudēt svaru. Slimības laikā es zaudēju pusi no svara, " stāsta Saakašvilli.

Pēc viņa teiktā, inde bijusi pārtikā, ko viņam atsūtīja radinieki, taču cietuma administrācijai tā bijusi pieejama. Un Saakašvili pieļauj, ka Gruzijas varas iestādes varētu būt bijušas līdzvainīgas. Vismaz tā izskatoties pēc vēlākiem mēģinājumiem noslēpt pēdas.

Uz žurnālista jautājumu, kā viņš šobrīd jūtas, Saakašvili paskaidro: “Es joprojām esmu ļoti vājš. Ārsti saka, ka šādos apstākļos pilnīga atveseļošanās nav iespējama. Bet es esmu vienīgais cilvēks pasaulē, kuru Putins vairākas reizes mēģināja publiski nogalināt, un es joprojām esmu dzīvs. Ņemot vērā to, cik viegli Gruzijā darbojas Krievijas izlūkdienesti, tas ir īsts brīnums.”

Svarīgākais