Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Bailēs no kara Lietuvā pieaug vēlme iegādāties ieroci

© Depositphotos

Pēdējā laikā arvien vairāk Lietuvas pilsoņu cenšas iegūt ieroča glabāšanas atļauju. Liela daļa no tiem, kas vēlas to darīt, apgalvo, ka šādu lēmumu ir noteikusi ne tikai vēlme spēt aizsargāties pret uzbrucējiem, bet arī saspringtā ģeopolitiskā situācija saistībā ar Krieviju, atsaucoties uz portālu “tv3.lt” vēsta "Zinas TV3.lv".

Pēc tam, kad Ugne nolēma iegūt ieroča atļauju pašaizsardzības nolūkos, viņa stāsta, ka to darīt viņu pamudinājuši vairāki iemesli. Viņa stāsta, ka dzīvo diezgan nomaļā rajonā, kur notiek zādzības un slepkavības, tāpēc ierocis viņai sniegtu lielāku drošības sajūtu. “Būtībā zagļi neapdraud ne veselību, ne dzīvību, un jūs nevarat izmantot ieroci pret zagli, kurš atnācis paņemt jūsu zāles pļāvēju. Taču nekad nevar zināt, kas tev stāsies pretī. Labāk, lai ierocis stāv un nekad netiek izmantots, nekā saskarties ar uzbrukumu un nožēlot, ka ieroča nav,” viņa saka.

Tomēr galvenais iemesls, kāpēc Ugne nolēma iegūt ieroča atļauju, bija kara sākums Ukrainā un pastāvīgie brīdinājumi par draudiem Lietuvai.

Viņa stāsta, ka seko līdzi ziņām no Ukrainas, un bija šokēta, redzot attēlus no Telegram tērzēšanas grupām, kurās dalījās ar necenzētiem attēliem no kara zonas. “Esmu bijusi Telegram grupās, kur tiek rādīti necenzēti, apgānīti, sadedzināti ukraiņu ķermeņi. Tā es atcerējos stāstus par okupantu nogalinātajiem bērniem, izvarotajām sievietēm un nolēmu, ka tas, iespējams, ir svarīgākais iemesls iegādāties ieroci.

Pašaizsardzības atļauju izsniegšanas uzņēmuma “Drošības akadēmija” pārstāvis Valentīns Miljajevs apstiprina, ka pēdējā laikā patiešām ir pieaudzis to cilvēku skaits, kas piesakās uz ieroča iegādes atļaujām. Viņš norāda, ka iemesli, kāpēc cilvēki vēlas iegādāties ieroci, ir dažādi, taču uzsver, ka pašlaik aptuveni puse no kursu apmeklētājiem apgalvo, ka vēlas iegādāties ieroci saspringtās ģeopolitiskās situācijas dēļ.