Medvedevs draud Latvijai un "neeksistējošās valsts prezidentam Rinkēvičam ir jāatceras fašistu liktenis"

© Scanpix

Aizvadītajā nedēļā visi Krievijas propagandistu vēstījumi galvenokārt bija saistīti ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina pārvēlēšanas pasākumu, ko pavadīja paša diktatora kodolieroču žvadzināšanas draudi.

Putina pārvēlēšana bija ilgākā Krievijas vēsturē - trīs dienas. Kremlis jau paziņoja, ka vēlētāju aktivitāte bijusi rekordaugsta un par Putinu savu balsi esot atdevuši 87,2% vēlētāju.

"Vēlēšanu" farsa kontekstā izskanēja arī Latvijas un Igaunijas vārds. Proti, bija žēlabains sižets par to, ka abu valstu varas iestādes liekot šķēršļus un liedzot Krievijas pilsoņiem piedalīties balsošanā. Propagandisti meloja, ka Latvija draudot tiem krieviem, kas piedalīsies "vēlēšanās", atņemt Latvijas pilsonību. Līdztekus, protams, bija tradicionālais ikgadējais sižets par 16.martā notikušo "esesiešu" maršu Rīgas ielās, kas vēlreiz pierādot, ka Latvija ir fašistiska valsts.

Jāpiebilst, ka 15.martā Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs sociālajā tīklā "X" pauda neslēptus draudus Latvijai: "Visādiem nacistu maitasgabaliem, kuri vēl nāvi Krievijai, kā neeksistējošās valsts Latvijas prezidentam Rinkēvičam, ir jāatceras fašistu liktenis, ieskaitot 1943.gada tiesu Harkivā. Atmaksa ir neizbēgama, atceries nāvi!"

Savukārt aizvadītās nedēļas sākumā visas Kremļa televīzijas pārraidīja propagandista Dmitrija Kiseļova interviju ar Putinu. Tajā Putins apgalvoja, ka Krievija ir pilnībā gatava kodolkaram. Lai arī tā to nevēloties un neuzsākšot, taču kodolieroči tikšot pielietoti, ja būšot nopietns apdraudējums Krievijas suverenitātei un pastāvēšanai.

Uz Kiseļova jautājumu, vai Krievijai, lai apliecinātu savu gatavību aizstāvēt valsti jebkuriem līdzekļiem, nevajadzētu veikt kodolizmēģinājumus, Putins atbildēja, ka Krievija to darīs tikai kā atbildi uz ASV kodolizmēģinājumiem.

Pasaulē

Septembra vidū Krievijas mācību "Okeāns 2024" laikā Barenca jūrā norvēģu kuģis nonācis Krievijas kuģu manevrēšanas zonā un bijis to spiests pamest pēc brīdinājuma šāviena no Krievijas eskadriļas mīnu kuģa puses, ziņo Norvēģijas izdevums "FriFagbevegelse".

Svarīgākais