Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijā turpinās cīņu par marihuānas legalizāciju

© Pixabay

Vācijas veselības ministrs Karls Lauterbahs pirmdien solījis cītīgi strādāt pie tā, lai likumprojekts par marihuānas legalizāciju Vācijā netiktu atlikts uz nenoteiktu laiku.

Vācijas parlamenta apakšnams šo likumprojektu apstiprināja februārī, un parlamenta augšpalātā Bundesrātā to paredzēts apspriest 22.martā. Taču likumprojekta pieņemšana var aizkavēties vairāku federālo zemju pretestības dēļ.

Lauterbahs paziņoja, ka visu nedēļu lobēs, lai nepieļautu likumprojekta nodošanu izskatīšanai Bundesrāta starpniecības komitejā. Sarunas komitejā var aizkavēt procesu tik ilgi, ka likumprojektu nebūs iespējams pabeigt un ieviest līdz nākamajām federālajām vēlēšanām 2025.gadā, tādējādi faktiski to atmetot.

"Tad mēs zaudētu unikālu iespēju reformēt neveiksmīgo marihuānas politiku. Manuprāt, tas būtu melnā tirgus triumfs," sacīja Lauterbahs.

Pagaidām plānots, ka likumprojekts stāsies spēkā 1.aprīlī. Likums paredz, ka no 1.aprīļa pieaugušajiem būs tiesības mājas glabāt 50 gramus marihuānas personīgai lietošanai, bet ārpus mājām pie viņiem varēs atrasties 25 grami "zālītes". Viņiem būs arī tiesībās mājās audzēt līdz trijiem kaņepju stādiem. Savukārt no 1.jūlija tā dēvētajiem marihuānas klubiem būs tiesības kolektīvi audzēt kaņepes nekomerciāliem nolūkiem.