Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Pistoriuss paziņo par 500 miljonu EUR palīdzību Ukrainai

© Pixabay

Vācijas Aizsardzības ministrijas vadītājs Boriss Pistoriuss paziņojis par jaunu militārās palīdzības partiju Ukrainai. Berlīne tuvākajā laikā Kijevai nodrošinās ieročus 500 miljonu eiro vērtībā, tomēr par tāla darbības rādiusa raķetēm Taurus pagaidām ziņu nav.

Iepriekš Vācijas kanclers Olafs Šolcs vairākkārt izteicies, ka Berlīne Kijevai šāda veida ieročus nedos, lai izvairītos no kara saasināšanās Ukrainā.

Ramstein-20 koalīcijas valstu pārstāvju tikšanās laikā Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss paziņoja par jaunas atbalsta paketes, 500 miljonu eiro apmērā, nodošanu Kijevai tuvākajā laikā. Tajā iekļautas 100 bruņumašīnas kājniekiem un tikpat daudz transporta aprīkojuma, kā arī 10 000 artilērijas šāviņu no militārajiem krājumiem.

Pistoriuss arī paziņoja par zināmu progresu Ukrainas bruņoto spēku nodrošināšanā ar artilērijas šāviņiem. Tas attiecas gan uz Čehijas iniciatīvu, kas atradusi aptuveni 800 tūkstošus munīcijas Ukrainai un iekasē naudu no partneriem to iegādei, gan uz pašas Vācijas spēju aizpildīt Ukrainas bruņoto spēku munīcijas trūkumu. "Dažreiz lietas virzās uz priekšu maziem, dažreiz lieliem soļiem, bet galvenais ir pastāvīgas munīcijas piegādes," - Vācijas Aizsardzības ministrijas vadītāju citē dialog.ua.

Vācija arī finansēs 180 000 artilērijas šāviņu iegādi, izmantojot Čehijas vadīto iniciatīvu munīcijas piegādei Ukrainai, norāda ministrs. Viņš piebilda, ka piegāde notiks pakāpeniski un sāksies šovasar. Paralēli turpināsies arī rezerves daļu nodrošināšana sistēmām, kas jau ir nodotas Ukrainai, kā arī medicīnas preces lielos daudzumos, par to ziņo kyivindependent.com