Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Neatkarīga aptauja liecina, cik patiesībā balsu saņēmis Putins

© Pixabay.com

Saskaņā ar ExtremeScan projektu, par Putinu tika atdoti ne vairāk kā 55% balsu, kas radikāli atšķiras no oficiāli paziņotajiem rezultātiem.

Pēc Krievijas Federācijas prezidenta vēlēšanām neatkarīgo izstāšanās aptauju rezultāti radījuši nopietnus jautājumus par procesa likumību. Organizācija ExtremeScan, kas veica neatkarīgas krievu vēlētāju aptaujas, publiskoja skaitļus, kas liecina par masveida vēlētāju krāpšanu Putina labā. Datus publicēja The Moscow Times.

Saskaņā ar ExtremeScan projektu, par Putinu tika atdoti ne vairāk kā 55% balsu. Tas ir krasā pretstatā oficiāli paziņotajiem rezultātiem, ka Putins saņēmis rekordlielu gandrīz 90% vēlētāju atbalstu.

Turklāt, aplūkojot kopējo krievu vēlētāju skaitu, ieskaitot tos, kuri neieradās uz vēlēšanu iecirkņiem, dati ir vēl pārsteidzošāki. Putinu atbalstīja tikai 44% balsu, savukārt Davankovs saņēma 3%, Slutskis - 2%, Haritonovs - 1%. Vēl 1% biļetenu bija sabojāti, 19% vēlētāju nemaz nav devušies vēlēt, bet 30% atteicās atbildēt uz jautājumiem.

Šie dati rada nopietnus jautājumus par faktisko atbalstu Putinam, pašreizējo režīmu, tā leģitimitāti un arī visa vēlēšanu procesa leģitimitāti. Novērotāji atzīmē, ka pārmērīgie skaitļi šķiet neticami un Kremlis ir pārsteidzies, mēģinot uzdot par ticamiem Putinam tīkamus skaitļus.