Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

FOTO, VIDEO: Kremlis neko tādu negaidīja - opozīcija masveidā ierodas vēlēšanu iecirkņos

© Twitter / X - @yoshkinkrot

Krievijā trešo dienu turpinoties balsošanai tā dēvētajās prezidenta vēlēšanās. Daudzviet valstī norisinās opozīcijas izsludinātā protesta akcija "Pusdienlaiks pret Putinu", pat neskatoties uz to, ka Maskavas prokuratūra brīdinājusi, ka šī akcija esot nelikumīga, liecina mikroblogošanas vietnē "X" ievietotie video un foto.

Kā ziņots, tā dēvētās vēlēšanas, kas faktiski ir vienīgi izrāde pašreizējā diktatora Vladimira Putina leģitimitātes kārtējai apliecināšanai, notiek no 15. līdz 17.martam.

Saskaņā ar neatkarīgo tīmekļa izdevumu "Meduza" un "Vjorstka" ziņām Kremlis amatpersonām izvirzījis uzdevumu nodrošināt, lai par Putinu būtu nobalsojuši vismaz 80% vēlētāju.

Pat nerēķinoties ar ierastajām manipulācijām ar balsu skaitīšanas rezultātiem un vēlētāju aktivitāti, nav ne mazāko šaubu, ka Putins kārtējo reizi tā dēvētajās vēlēšanās "uzvarēs", paliekot amatā vismaz līdz 2030.gadam, jo Krievijā jau sen nepastāv nekāda reāla opozīcija un visi vērā ņemamie opozīcijas līderi bijuši spiesti vai nu atstāt valsti, atrodas cietumā, vai arī tikuši noslepkavoti.

Tomēr svētdien Kremļa režisēto izrādi varētu izjaukt opozīcijas izsludinātā akcija, kuras ietvaros krievi, kas noskaņoti pret Putina režīmu, aicināti svētdien plkst.12 pēc vietējā laika vienlaicīgi masveidā ierasties vēlēšanu iecirkņos.