Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Bijušais ASV viceprezidents atsakās atbalstīt Trampu gaidāmajās vēlēšanās

© Unsplash

Bijušais ASV viceprezidents Maiks Penss piektdien paziņoja, ka neatbalstīs Donalda Trampa kandidatūru ASV prezidenta vēlēšanās šogad.

"Nevajadzētu būt pārsteigumam, ka es šogad neatbalstīšu Donaldu Trampu," Penss sacīja intervijā telekanālam "Fox News".

ASV mediji nosauca šo paziņojumu par "satriecošu" un "pārsteidzošu", lai gan starp Pensu un Trampu dziļas domstarpības pastāvēja jau kopš viņu amata termiņa beigām un Pensa atbalsts Trampam būtu pārsteigums.

Abu atsvešināšanās sākās pēc tam, kad Tramps mēģināja panākt, lai Penss palīdzētu viņam mainīt 2020.gada vēlēšanu rezultātus, kas liecināja par Trampa sakāvi un Džo Baidena uzvaru, un vairākkārt uzbruka Pensam sociālajos medijos, kad Penss nepiekrita šai shēmai.

Pēc Trampa un viņa sabiedroto atkārtotiem mēģinājumiem mainīt vēlēšanu rezultātus Trampa piekritēju pūlis iebruka Kapitolijā un daži no iebrucējiem skandēja "Pakārt Maiku Pensu!".

Penss paziņoja "Fox News", ka Trampa dienas kārtība "atšķiras no konservatīvās dienas kārtības, kurai mēs sekojām mūsu valdīšanas četros gados".

64 gadus vecā Pensa izteikumi izskanēja dažas dienas pēc tam, kad Tramps priekšvēlēšanās nodrošināja pietiekami daudz delegātu balsu, lai kļūtu par Republikāņu partijas kandidātu prezidenta vēlēšanām novembrī.

Penss bija viens no agrīnajiem Trampa sāncenšiem republikāņu priekšvēlēšanās, bet izstājās no tām jau oktobrī, nespējot gūt pietiekamu republikāņu atbalstu.