Igauņu instruktori Lielbritānijā apmācīs Ukrainas karavīrus

© Freepik

Piedaloties Londonas vadītajā programmā "Interflex", Igaunija nosūtīs uz Lielbritāniju līdz 30 instruktoriem, kuri nodrošinās Ukrainas armijā jauniesaukto pamata militāro apmācību.

No marta sākuma uz Lielbritāniju dodas līdz 30 aktīvā dienesta un rezerves instruktoru komanda. Viens Ukrainas armijas karavīru apmācības cikls turpinās divus mēnešus, informēja Igaunijas armijā.

Igaunijas Aizsardzības spēku ģenerālštāba priekšnieks ģenerālmajors Enno Metss atgādināja, ka jau vairāk nekā divus gadus Ukraina cīnās pret Krievijas visaptverošu iebrukumu un šajā cīņā paļaujas uz dažāda veida sabiedroto atbalstu, kas ietver arī apmācības.

"Lai atbalstītu Ukrainas mērķu sasniegšanu, Igaunija ir nolēmusi pievienoties Lielbritānijas vadītajai operācijai "Interflex", lai Ukrainas armijas jauniesauktajiem Lielbritānijā nodrošinātu pamata militāro apmācību, piemēram, pamata mācības kaujas laukā, ieroču un šaušanas prasmes," klāstīja Metss.

Šā gada janvārī Igaunija nolēma pievienoties Lielbritānijas vadītajai apmācības misijai "Interflex", kas nodrošina pamata militāro apmācību Ukrainas bruņoto spēku jauniesauktajiem. Starp valstīm, kas piedalās "Interflex" īstenošanā, ir Ziemeļvalstis, Baltijas valstis, Austrālija, Jaunzēlande, Kanāda un Kosova.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais