Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Nīderlandes EP deputāts publiski pauž nostāju, ka ziņojumi par ukraiņu bērnu deportēšanu uz Krieviju ir propaganda

© pixabay.com

Nīderlandi pārstāvošais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Marsels de Grāfs plenārsēdes debatēs paudis nostāju, ka ziņojumi par ukraiņu bērnu deportēšanu uz Krieviju ir propaganda, kā rezultātā tapusi atsevišķu eiroparlamentāriešu vēstule EP priekšsēdētājai Robertai Metsolai, lūdzot paplašināt izmeklēšanu, lai tā ietvertu visaptverošu analīzi par Krievijas propagandas izplatīšanu EP.

Kā aģentūru LETA informēja EP deputātes Sandras Kalnietes (JV) padomniece Elīna Bīviņa, eiroparlamentāriete atzīmē, ka de Grāfa runa, kurā viņš atkārto Kremļa propagandas mantras, ir skandaloza melu biezuma dēļ. Viņa akcentē, ka EP tribīni nedrīkst izmantot melu izplatīšanai, kā tas vēl arvien regulāri notiek.

Politiķes ieskatā kārtības rullī ir jāievieš papildinājumi, kuros paredzēts par klajas dezinformācijas izplatīšanu saukt deputātu pie atbildības. Viņa uzsvēra, ka de Grāfs nav vienīgā "Kremļa lakstīgala" parlamentā. Kalniete akcentē, ka Krievijas draugi ir koncentrējušies galēji labējā un galēji kreisā politiskā spektra frakcijās, bet pa kādam var atrast arī citās frakcijās. Pēc EP deputātes paustā, diemžēl pierādījumu trūkuma dēļ ir grūti atšķirt, kuri ir tā saucamie derīgie idioti un kuri ir Krievijas drošības dienestu aģenti, piemēram, Tatjana Ždanoka.

EP deputāts de Grāfs uzsvēris, ka Krievija ir uzņēmusi miljoniem ukraiņu bēgļu. Viņš piebilda, ka tie ir simtiem tūkstošu bērnu, kurus bombardēja un bombardē Ukrainas armija. Viņš uzskatot, ka EP ir jārunā par šiem Ukrainas kara noziegumiem, savukārt Starptautiskajai krimināltiesai par to būtu jāsauc [Ukrainas prezidents Volodimirs] Zelenskis pie atbildības.

"Turklāt Ukraina ir lielākā bērnu piegādātāja pedofilu tīkliem, cilvēku tirdzniecībai un orgānu tirdzniecībai. Šim nolūkam tur ir bērnu audzētavas ar surogātmātēm. Krievijā bērni saņem tradicionālu audzināšanu un izglītību. Rietumos viņi saņem transseksuāļu indoktrināciju, hormonu blokatorus un dzimumorgānu kropļošanu. Šī liekulība ir šausminoša. Rietumiem ir jāpārtrauc kara kurināšana," uzsvēris EP deputāts.

Vēstulē Metsolai, kuru parakstījušas EP deputāte Rasa Juknevičiene (EPP), Hilde Vautmans ("Renew") un Katerina Rinzema ("Renew"), politiķes vērš uzmanību uz de Grāfa piezīmēm plenārsēdes debatēs trešdien, 13. martā, par nepieciešamību risināt steidzamās problēmas saistībā ar Ukrainas bērniem, kuri piespiedu kārtā deportēti uz Krieviju.

EP deputātes akcentē, ka eiroparlamentārietis apgalvoja, ka "ziņojumi par ukraiņu bērnu deportāciju uz Krieviju ir tīra propaganda", un tālāk norādīja, ka "Krievija ir uzņēmusi simtiem tūkstošu bērnu no vietām, kur tie tika bombardēti". EP deputātes uzsver, ka šie apgalvojumi ir pilnīgi nepatiesi un manipulatīvi.

"Šādi klaji meli ir pilnīgi nepieņemami, jo īpaši, ja tie izskan no EP tribīnes. Kā pārstāvjiem, kuriem uzticēts aizstāvēt šīs iestādes vērtības un integritāti, mums ir obligāti jāievēro visaugstākie patiesīguma un precizitātes standarti, kas jāievēro mums pašiem un mūsu kolēģiem," sacīts vēstulē.

Politiķes mudina Metsolu paplašināt notiekošo oficiālo izmeklēšanu par Ždanokas saitēm ar Krievijas Federālo drošības dienestu. EP deputātes lūdz paplašināt izmeklēšanu, lai tā ietvertu visaptverošu analīzi par Krievijas propagandas izplatīšanu EP.

"EP ir kā vārda brīvības bāka, taču mums ir būtiski atšķirt patiesas vārda izpausmes no nepatiesu ziņu izplatīšanas. EP nevar turpināt kalpot par platformu Kremļa propagandai," akcentēts vēstulē.