Atklāts Krievijas "Lukoil" viceprezidenta "pēkšņās nāves" iemesls

© Scanpix

Krievijas “Lukoil” viceprezidents Vitālijs Robertuss izdarījis pašnāvību savā darba vietā. Viņš atrasts pakāries sava biroja tualetē - vēsta “Telegram” kanāls “VChK-OGPU”, kas ir pietuvināts Krievijas drošības spēkiem, atsaucoties uz saviem avotiem.

“Lukoil” jau trešdien ziņoja par 53 gadus vecā Robertusa "pēkšņo nāvi", bet neprecizēja nāves cēloni. Par to ziņo dialog.ua.

Jau dienas laikā Robertusa kolēģiem radušās aizdomas, ka kaut kas nav kārtībā, jo viņš neatbildējis uz telefona zvaniem, lai gan arvien atradās savā darba vietā. Kad pēc klauvēšanas pie durvīm nebija nekādas reakcijas, kāds no kolēģiem iegājis kabinetā un atradis tualetē karājamies bojāgājušā līķi.


Turklāt, aptaujājot lieciniekus, atklājās, ka naftas kompānijas birojā pēdējā laikā valdījusi nervoza gaisotne un viceprezidents bijis ļoti saspringts.

Šis nav pirmais uzņēmuma “Lukoil” augsta ranga vadītājs, kurš miris pēdējo divu gadu laikā. Piemēram, 2022. gada septembrī kļuva zināms par 67 gadus vecā Ravila Maganova nāvi, kurš izkrita no elitārās klīnikas loga Maskavā. Savukārt pagājušā gada oktobrī nomira "Luikol" direktoru padomes priekšsēdētājs Vladimirs Ņekrasovs. Toreiz Krievijas mediji ziņoja, ka pirms nāves viņš ilgstoši lietojis alkoholu un nāves cēlonis bijusi akūta sirds mazspēja.