Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Bruņots vīrietis Riodežaneiro autoostā sagrābj 17 ķīlniekus

© pexels.com

Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro otrdien padevās policijai bruņots vīrietis, kurš bija ievainojis divus cilvēkus galvenajā autoostā un pēc tam trīs stundas autobusā turējis par ķīlniekiem 17 pasažierus, paziņoja policija.

Pēcpusdienā atskanēja šāvieni Riodežaneiro galvenajā autoostā "Novo Rio", kuru šķērso 38 000 cilvēku dienā un no kuras autobusi izbrauc uz visiem Brazīlijas reģioniem.

Aculiecinieki stāstīja, ka vīrietis atklājis uguni pirms iekāpšanas autobusā, kur viņš sagrāba 17 ķīlniekus, tai skaitā bērnus un vecīšus.

Autoostā kāds 34 gadus vecs vīrietis tika trīsreiz sašauts krūtīs un vēderā un nopietnā stāvoklī tika aizvests uz slimnīcu. Otrs sašautais cilvēks bija mazāk smagi ievainots, bet arī tika hospitalizēts.

"Ķīlnieku sagrābējs padevās, viņš tika aizturēts un visi ķīlnieki tika atbrīvoti, viņi ir drošībā," paziņoja militārās policijas pulkvedis Marku Andrade apmēram trīs stundas pēc krīzes sākuma.

Padošanās notika pēc tam, kad uz notikuma vietu tika nosūtīti elitārā Speciālo operāciju bataljona (BOPE) aģenti "sarunu risināšanai". Policisti bija norobežojuši autooostu pēc tās darbinieku un pasažieru evakuēšanas.

Riodežaneiro štata gubernators Klaudiu Kaštru sociālo mediju platformā "X" atzinīgi novērtēja policijas "priekšzīmīgo" rīcību krīzes izbeigšanā.