Zelenskis paziņo, ka Putins ir “ļoti slims”

© Dmitrijs Suļžics/MN

Ukrainas bruņotajiem spēkiem izdevies apturēt Krievijas ofensīvu, intervijā franču izdevumam “BFMTV” sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pēc V. Zelenska teiktā, Putins bija zaudējis saikni ar realitāti, raidot raķešu triecienu Odesai un tādējādi apdraudot vienu no NATO valsts augstākajām amatpersonām, kura tobrīd atradās pilsētā.

"Ja tu veic triecienu ar spārnoto raķeti pārsimt metru attālumā no Eiropas līdera, es uzskatu, ka tu, visticamāk, esi ļoti slims, sacīja Volodimirs Zelenskis.

Ukrainas prezidents arī atgādināja Rietumiem, ka Kremļa vadītāja mērķi Ukrainā nav mainījušies un viņš turpinās visos iespējamos veidos iznīcināt šo valsti un tās iedzīvotājus, tāpēc ir tik svarīgi, lai Ukraina saņemtu savlaicīgu militāro palīdzību no saviem partneriem.

Runājot par NATO karaspēka ievešanu Ukrainas teritorijā, Zelenskis norādīja, ka pagaidām tas nav jādara. Daudz svarīgāk ir papildināt munīcijas krājumus, lai Ukraina patstāvīgi atvairītu ienaidnieka agresiju.

Pēc Ukrainas prezidenta teiktā, ir sarežģīti prognozēt tālāko notikumu attīstību, tādēļ nedrīkst izslēgt iespēju, ka Krievija varētu uzbrukt kādai no NATO valstīm. Vienlaikus Zelenskis atzīmēja, ka būtu labi, ja Rietumu speciālisti varētu apmācīt Ukrainas militāros spēkus, kā arī noderētu tehniskais personāls.

Svarīgākais