Miris Putina brālēns. Vai Krievijā izsludinās sēras?

© Depositphotos

90 gada vecumā miris Krievijas prezidenta Vladimira Putina brālēns Jevgēņijs Putins, mikroblogošanas vietnē "X" paziņojis "Doždj".

Jevgēņija Putina dēls ir "Gazprom" priekšsēdētāja vietnieks, bet viņa meitai pieder viena no lielākajām ogļu kompānijām Krievijā.

Par Jevgēņija Putina nāves iemesliem un apstākļiem netiek ziņots. Februāra beigās viņš svinēja savu 90. dzimšanas dienu Suzdaļā, sava dēla Mihaila mājā, pastāstīja viņa meitas klasesbiedrs. Bēres notika 10. martā.

Jevgēņija Putina ģimene dzīvoja Ivanovā līdz 2002. gadam un pēc prezidenta Putina nākšanas pie varas pārcēlās uz Maskavu. Jevgēņija Putina dēls Mihails ieņem "Gazprom" valdes priekšsēdētāja vietnieka amatu un ir uzņēmuma valdē. Peskovs sacīja, ka šis ir Putina “tāls radinieks”, ar kuru viņš nesazinās.

Jevgēņija Putina meita Anna Civiļeva ir precējusies ar Kemerovas apgabala gubernatoru Sergeju Civiļevu. 2018. gadā viņa no sava vīra, kurš kļuva par "Kuzbass" vadītāju, saņēma 70% uzņēmuma "Kolmar", kas ir viens no lielākajiem Krievijas ogļu ieguves uzņēmumiem.

Svarīgākais