Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Saistībā ar pāvesta izteikumiem pauž vilšanos Vatikāna vēstniekam Ukrainā

© Pexels

Vatikāna pārstāvis Ukrainā Visvalds Kulboks pirmdien izsaukts uz Ukrainas Ārlietu ministriju, kur viņam pausta vilšanās saistībā ar Romas Katoļu baznīcas pāvesta Franciska nesenajiem izteikumiem par Krievijas agresiju pret Ukrainu.

Pāvesta izteikumi par drosmi pacelt "balto karogu" un sākt sarunas ar agresorvalsti Ukrainā raisa vilšanos, ministrijā apliecināts Vatikāna pārstāvim.

Aicinājumu vietā, kas legalizē stiprākā tiesības un veicina tālāku starptautisko tiesību nicināšanu, no pāvesta drīzāk varētu sagaidīt signālus starptautiskajai sabiedrībai par nepieciešamību nekavējoties apvienot spēkus, lai panāktu labā uzvaru pār ļauno, kā arī apelēšanu pie uzbrucēja, nevis upura, teikts ministrijas paziņojumā.

Ministrija arī uzsvēra, ka tieši Ukraina vairāk par visām citām valstīm tiecas pēc miera.

Tiesa, šim mieram ir jābūt taisnīgam, tam ir jābalstās ANO Hartas principos un miera formulā, ko piedāvājis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, teikts ministrijas paziņojumā.

Pāvests Francisks intervijā, ko sestdien daļēji publicēja Šveices televīzija, aicināja Ukrainas karā iesaistītos "sākt sarunas, pirms situācija pasliktinās", un mudināja ukraiņus būt drosmīgiem un spēt sēsties pie sarunu galda ar agresorvalsti.

Intervijai izpelnoties kritiku, Vatikāna preses pārstāvis Mateo Bruni norādīja, ka Francisks tikai ir izmantojis intervētāja lietoto jēdzienu par "balto karogu".