Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Glābēji Šveices Alpos atrod piecu slēpotāju līķus

© Pixabay

Sestdien Valē Alpos (Šveice) savu braucienu uzsāka seši slēpošanas tūristi un tā kā viņi neieradās noteiktajā galamērķī, kāds radinieks sacēla trauksmi. Svētdienas vakarā glābēji „Tête Blanche” augstienē atrada piecus līķus. Meklēšanas darbi turpinās.

Glābēji viņu līķus atklāja vairāk nekā 3700 metru augstumā, paziņoja Valē kantona policija. „Sestais slēpotājs vēl nav atrasts. Viņa meklēšana joprojām turpinās," teikts policijas paziņojumā.

Grupa jau kopš sestdienas rīta atradās slēpošanas maršrutā starp apdzīvotām vietām Cermati un Arolu. Tā kā viņa neieradās galamērķī, pēcpusdienā trauksmi sacēla kāds satraukts radinieks.

Pulksten 17.19 kādam grupas dalībniekam izdevās sasniegt neatliekamās palīdzības dienestus, teikts policijas iepriekš izplatītajā paziņojumā. Šis zvans noveda pie viņa lokalizācijas „Tête Blanche” rajonā aptuveni 3500 metru augstumā.

Vētrainaiss laiks un lavīnu risks apgrūtināja glābēju darbu. Darbā tika iesaistīti arī armijas gaisa spēki.

Saskaņā ar informāciju pieci no slēpotājiem nāk no Valē un viens no Friburgas kantona. Pieci no viņiem esot no vienas ģimenes. Seši slēpotāji ir vecumā no 21 līdz 58 gadiem.