Tūristu čemodānos lidostā atrod dzīvu sarkano pandu, pērtiķi, čūskas un pat lāci

© Pixabay.com

Bangkokas Suvarnabhumi lidostā līdzās 86 citiem dzīvniekiem bagāžā atrasta apdraudēta sarkanā panda, paziņoja Taizemes Muitas departaments trešdien izplatītajā paziņojumā, raksta cnn.com.

Sarkanā panda ir viens no 87 dzīvniekiem, kas tika atrasti sešu Indijas pilsoņu bagāžā, kuri arestēti par "mēģinājumu kontrabandai izvest dzīvus dzīvniekus no valsts". Aizdomās turētie kontrabandisti un dzīvnieki devās uz Mumbaju, Indiju.

Taizemes Muitas departaments paziņoja, ka aizdomās turamo kontrabandistu čemodānos, līdzās sarkanajai pandai, atrasti arī tamarīna pērtiķi, Sulavesi lāči kuskusi, ķirzakas, čūskas, putni, vāveres un sikspārņi.

Attēlos, kas publicēti kopā ar Taizemes Muitas departamenta paziņojumu, redzami dzīvnieki, kas sakrauti pīts grozos, plastmasas vannās un auduma maisiņos lielos čemodānos ar riteņiem.

Taizemes Muitas departaments norāda, ka personas, kuras tiek turētas aizdomās par dzīvnieku kontrabandu, pārkāpa vairākus likumus, tostarp Konvenciju par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas faunas un floras sugām, kas regulē savvaļas augu un dzīvnieku sugu starptautisko tirdzniecību.

Aizdomās turamās personas apsūdzētas arī par mēģinājumu izvest dzīvus dzīvniekus, tos nedeklarējot, un dzīvnieku slimību kontroles likumu pārkāpšanu.

Nevalstiskās organizācijas TRAFFIC, kas cīnās pret “nelikumīgu un neilgtspējīgu savvaļas sugu tirdzniecību”, 2018. gada ziņojumā konstatēts, ka laika posmā no 2009. līdz 2016. gadam gaisa transporta nozarē ir konfiscēti 1346 savvaļas dzīvnieki un to produkti.

Taizeme ziņo par otro lielāko šo incidentu skaitu pasaulē.