Sākusies bērnu un vecāku piespiedu evakuācija no uzbrukumiem pakļautajiem Ukrainas ciemiem

© Scanpix

Harkivas apgabala Aizsardzības padome atbalstījusi bērnu un viņu vecāku vai personu, kas tos aizstāj piespiedu evakuāciju no Veļikoburluk un Olkhovat ciemiem, ziņo UNIAN.

To video ziņojumā pavēstīja Harkivas apgabala militārās pārvaldes priekšsēdētājs Oļegs Sinegubovs. "Jāizved 161 bērns ar vismaz vienu no vecākiem vai personām, kuras viņus aizstāj, vai citiem likumiskajiem pārstāvjiem," viņš uzsvēra.

Pēc viņa teiktā, šodien ir zināma informācija par 110 nepilngadīgo dzīvesvietu Veļikoburlukas ciemā un 51 bērna dzīvesvietu Olhovatas ciemā. "Mums ir vietas, kur šiem cilvēkiem nodrošināt pagaidu mājvietu, tāpēc strādāsim kopā ar brīvprātīgajiem un Valsts policijas pārstāvjiem, lai šo uzdevumu paveiktu," viņš uzsvēra.

Tāpat ir nolemts veikt obligātu Kupjanskas rajona 57 ciemu iedzīvotāju evakuāciju. "Turpinām obligāto evakuāciju, jo civiliedzīvotāju apdzīvotās vietās pastiprinās apšaudes, tāpēc jānodrošina mūsu cilvēku drošība. Stiprināsim komunikāciju, lai cilvēki saprastu, ka dodas uz konkrētām dzīvesvietām,» viņš uzsvēra.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais