Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Alekseja Navaļnija atraitne aicina uz protestiem

© Scanpix

Ieslodzījumā mirušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija atraitne Jūlija trešdien aicinājusi tautiešus tā dēvēto Krievijas prezidenta vēlēšanu dienā protestēt pret diktatoru Vladimiru Putinu.

Jūlija Navaļnaja video, kas publiskots vietnē "YouTube", atbalstīja aicinājumu vēlēšanu dienā 17.martā lielā skaitā vienā laikā pulcēties pie vēlēšanu iecirkņiem, tos pārslogojot.

"Mums jādodas uz vēlēšanu iecirkņiem vienā dienā vienā laikā: 17.martā plkst.12. Ko darīt tālāk? Varat izvēlēties. Jūs varat balsot par jebkuru kandidātu, izņemot Putinu. Jūs varat sabojāt savu biļetenu. Jūs varat uzrakstīt lieliem burtiem "Navaļnijs"," video sacīja Jūlija Navaļnaja.

Arī Navaļnijs vienā no saviem pēdējiem ierakstiem sociālajos tīklos pirms nāves atbalstīja šo protesta akciju.

Navaļnija atraitne nodēvēja Krievijas prezidenta vēlēšanas, kas plānotas no 15.marta līdz 17.martam, par krāpšanu, norādot, ka visiem skaidrs, ka Putins safabricēs sev tīkamus rezultātus.

Jūlija Navaļnaja sacīja, ka smēlusies cerību no tūkstošiem cilvēku, kas nolikuši ziedus uz vīra kapa. Nodēvējot viņus par "drosmīgākajiem un godīgākajiem cilvēkiem mūsu valstī", Navaļnaja sacīja, ka šī atbalsta izrādīšana pierāda, ka Krievijā ir liela pretestība Kremlim. "Mūs ir daudz, un mēs esam stipri," uzsvēra Jūlija.