Putina draugi miljardieri slepus veido savu armiju

© Pixabay.com

Vladimiram Putinam tuvie miljardieri Arkādijs un Boriss Rotenbergi nolēmuši izveidot savu privāto armiju, kas sastāvēs no futbola faniem, raksta "dialog.ua".

Kamēr krievi gatavojas nākamajām prezidenta vēlēšanām, Putina draugi klaji pārkāpj Krievijas Federācijas konstitūciju un veido savas armijas, kuru pamatā ir nelegālie privāto kaujinieku grupējumi.

Pagaidām Krievijas oligarhu kontrolētie paramilitārie uzņēmumi “krāj pieredzi” Ukrainā un periodiski parādās Āfrikas valstīs, taču drīzumā tiem var tikt piešķirti “norīkojumi” Krievijas Federācijas teritorijā. Iespējams, kaujas pieredzi guvušie futbola “līdzjutēji” piedalīsies ietekmes sfēru “pārdalē” Krievijā.

Kā raksta “Important Stories”, atsaucoties uz vairākiem avotiem, brāļi Rotenbergi vēlas izveidot paši savu armiju. Pirmais solis jau ir sperts: ar miljardieriem saistītais Krievijas dzelzceļa drošības dienesta vadītājs Viktors Šendriks jau pārrauga Ukrainā karojošo Krievijas futbola līdzjutēju pulku "Espanyola PMC".

“"Espanyola” radīja fani, galvenokārt "Spartak", pēc tam Rotenbergi ieradās tur ar domu pārņemt PMC. Tagad daudzi lieli uzņēmumi veido savas privātās armijas," sacīja avots.

Šendriks nebija nejaušs cilvēks, kuram tika uzticēta tik svarīga tēma - viņš ir studējis Goļicinas Militārajā robežsardzes institūtā un dienējis FSB īpašo spēku vienībā "Vympel", ko dēvē par “intelektuālajiem īpašajiem spēkiem”, turklāt viņš bija biznesa procesu dalībnieks, kas saistīts ar Rotenbergu un senatora Pāvela Fedjajeva ģimenes interesēm.

Klīst runas, ka algotņu darbību valstī tagad uzrauga Krievijas Aizsardzības ministrija.