Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Portugālē konfiscē 1,3 tonnas zivīs paslēpta kokaīna

© Freepik

Īstenojot operāciju ar nosaukumu "Kalmārs”, Portugāles policija konfiscējusi vairāk nekā 1,3 tonnas kokaīna, kas bija paslēpts saldētās zivīs, kuras bija paredzēts izplatīt visā Eiropā. Saistībā ar "ķērienu” tika aizturēti septiņi dažādu tautību vīrieši.

Krava no Ekvadoras tika izkrauta Lisabonas ostā, paziņoja policija, piebilstot, ka tās darbinieki operācijas "Kalmārs" ietvaros veica vairākas kratīšanas un konfiscēja astoņus šaujamieročus, augstas klases transportlīdzekļus, kā arī dažādus dokumentus un priekšmetus.

Narkotikas, kas tika atrastas kādā noliktavā Portugāles rietumu reģionā, bija paslēptas saldētās zivīs, kas ietītas plastmasā un iepakotas kartona kastēs.

"Veids, kādā narkotikas tika paslēptas saldētajās zivīs, padarīja tās ārkārtīgi grūti atklājamas, un, lai tās izņemtu, zivis bija pilnībā jāiznīcina," teikts Portugāles policijas paziņojumā.

Aizturētie, vecumā no 26 līdz 59 gadiem, tiek turēti aizdomās par dalību organizētā noziedzīgā grupā, kas ieveda lielu daudzumu kokaīna no Latīņamerikas un izplatīja to vairākās Eiropas valstīs.