Andželīna Džolija kļūst par savas popularitātes upuri

Amerikāņu kinoaktrisei Andželīnai Džolijai, kura ir arī ANO bēgļu lietu aģentūras UNHCR labas gribas vēstniece, nācies pirms laika pārtraukt vizīti bēgļu nometnē Rasdžirā uz Lībijas un Tūnisijas robežas. Situācija kļuva nekontrolējama, jo simtiem cilvēku, uzzinājuši par slavenās aktrises ierašanos bēgļu nometnē, vēlējušies personīgi ar viņu sasveicināties.

Kāds no fotogrāfiem, kurš ceļojumā pavadījis A. Džoliju, interneta portālam Improper.com stāstījis, ka sākumā bēgļi ievērojuši noteikto kārtību un izveidojuši pagaras rindas, lai varētu kaut vai uzmest skatienu aktrisei, kura kopā ar pavadoņiem no ANO UNHCR devusies uz tikšanos ar nometnes administrāciju. Taču pamazām pūlis iekarsis, atskanējuši saucieni, ka cilvēki ir «gatavi atdot dzīvību Džolijas dēļ», sākusies grūstīšanās, un drīz vien apsargu ķēde pūļa pārspēka priekšā bijusi spiesta atkāpties.

«Andželīnai nācās paslēpties kādā teltī, kur viņu apsargāja 30 ANO apsargu un ar ložmetējiem bruņoti Tūnisijas armijas karavīri. Ierodoties nometnē pie Lībijas robežas, viņa sevi pakļāva nopietnam riskam,» sacījis fotogrāfs. Viņš stāstījis, ka, ņemot vērā bīstamo situāciju, aktrise bijusi spiesta atteikties no ieplānotās nometnes apskates – pie telts, kurā viņa bija atradusi patvērumu, piebrauktas vairākas automašīnas, un A. Džolija steigšus evakuējusies no nometnes.

Gan A. Džolijas, gan ANO pārstāvji aicinājuši šim nelielajam incidentam nepievērst īpašu uzmanību, atgādinot, ka slavenības bieži vien kļūst par savas popularitātes upuriem. Viņi atgādinājuši, ka ļaudis, kuri bijuši spiesti bēgt no Lībijā uzliesmojušā pilsoņkara, ir daudz ko pārdzīvojuši, viņu nākotne joprojām ir miglā tīta, tādēļ nav nekāds pārsteigums, ka viņi tā reaģējuši uz zvaigznes ierašanos. Vēl pirms nekārtību izcelšanās A. Džolija paspējusi tikties ar vairākām bēgļu ģimenēm un pēc tam intervijās atgādinājusi par nepieciešamību sniegt palīdzību šiem cilvēkiem. «Mēs dzīvojam neparastā laikā, kad Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu tautas sākušas graut klusēšanas un baiļu sienas. Taču daudziem no viņiem vēl ir ejams tāls ceļš,» aktrise sacījusi intervijā ANO radiostacijai. Reuters atgādina, ka viņa pati ar sava fonda starpniecību jau nodemonstrējusi reālu palīdzības piemēru – fonds apmaksājis 200 bēgļiem nokļūšanu viņu jaunajās mītnes zemēs un palīdzējis tūnisiešu ārstiem, kuri strādā nometnē, iegādāties modernu ātrās palīdzības automašīnu.

Svarīgākais