"Es redzēju bailes". Žurnālists Maikls Naki komentē Putina vēstījumu Federālajai asamblejai

© Pixabay.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā divu stundu vēstījumā Federālajai asamblejai izvairījās no kara tēmas, atzīmēja žurnālists un opozicionārs Maikls Naki, raksta "dialog.ua".

Savā uzrunā Federālajai asamblejai 29. februārī Krievijas prezidents Vladimirs Putins demonstrēja savas bailes - viņš saprot, ka krieviem vairs nepatīk karš, un baidās no reģionālās sacelšanās, tā savā emuārā raksta krievu žurnālists un opozicionārs Maiks Naki.

Viņš norādīja, ka Putins savas runas laikā kara tēmai pieskārās ļoti neskaidri - nebija draudu sagrābt Kijivu un Odesu, viņš neizbaudīja savu “uzvaru” ar Ukrainas Avdijivkas sagrābšanu un neatcerējās tā sauktās operācijas mērķus. Tā vietā Krievijas prezidents teica, ka Krievijas Federācijas militārpersonas ir “varoņi”, kuriem jākļūst par Krievijas “eliti”.

Šāda retorika, pēc Naki domām, liek domāt, ka Putins apzinās krievu patiesos noskaņojumus. Viņš lieliski saprot, ka Krievijas Federācijas pilsoņiem vairs nepatīk karš, kuram nav gala, un centās ar šo tēmu nekaitināt iedzīvotājus.

"Man ir skaidrs, ka Putins no kara tēmas izvairījās, cik vien iespējams, cenšoties vienkārši apsolīt naudu visiem... Putins var pārdot Rietumiem ideju, ka Krievijai ļoti patīk cīnīties, cik vien vēlas, taču viņš zina patiesību, ka cilvēki Krievijā ir nokaitināti, tāpēc viņš vienkārši sola viņiem naudas kalnus," sacīja Naki.

Vienlaikus viņš atzīmēja, ka Putinu nemaz nesamulsināja fakts, ka viņam vienkārši nav solīto naudas kalnu, bet tas viņu nekavē joprojām mēģināt uzpirkt savus birokrātus.

Otrs svarīgais moments, ko pamanīja opozicionārs, bija bailes: "Es redzēju viņa bailes no topošās reģionu pašapziņas, kas arvien vairāk kļūst par vārošiem katliem. Tāpēc viņš arī apsolīja apbērt to "eliti" ar naudu.”

Putina vēstījumu Federālajai asamblejai viņš nosauca par "pašatmaskojošu". Naki arī atzīmēja, ka krievu tautai tas absolūti nebija interesanti - kinoteātri, kur bez maksas tika rādīta prezidenta runa, bija tukši.