Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Sieviete sūta ziņas savai mirušajai draudzenei - un saņem atbildi

© Pixabay.com

Sāra Gundla turpināja rakstīt ziņas draudzenei vēl daudzus gadus pēc viņas nāves. Dienu pēc kādas ziņas uzrakstīšanas viņa saņēma arī atbildi, raksta "tv3.lt".

Sāra ar Beku iepazinās pirmajā augstskolas gadā. Meitenes ātri kļuva par draudzenēm. Kādu dienu Beka teica Sārai, ka viņai ir slikti, un pēc mēnešiem ilgas muguras sāpju ignorēšanas Beka beidzot devās pie ārsta, kur viņai tika diagnosticēts ceturtās stadijas kuņģa vēzis.

Nedēļu pēc Bekas bērēm Sāra instinktīvi sniedzās pēc telefona, lai nosūtītu draudzenei īsziņu.

Rakstot Sāra pēkšņi saprata, ko dara, tomēr viņa nosūtīja ziņu un dažus mirkļus jutās atvieglota. Todien negaidīti starp Sāru un Beku sākās saruna. Pēc nedēļas Sāra viņai nosūtīja īsziņu ar dubultās varavīksnes fotoattēlu, ko viņa redzēja virs Manhetenas: "Man tevis pietrūkst." Nedaudz vēlāk viņa nosūtīja īsziņu ar savas jaunās kleitas fotoattēlu un jautājumu. Katru reizi, kad viņa uzrakstīja ziņojumu, viņa brīdi skatījās uz ekrānu un gaidīja, kad ziņojums tiks izlasīts. Sāra apzinājās, kā tas varētu izskatīties citiem, kuri redzēja viņu pie telefona, gaidot atbildi, kas nekad nenāca. Bet viņai bija vienalga.

Kādu dienu Sāra, ejot cauri metro turniketam, nosūtīja ziņu mirušajai draudzenei: "Tu neticēsi, bet “Sekss un lielpilsēta” atgriezīsies! Bet bez Samantas, tāpēc tev tas nepatiks." Viņa pievienoja smaidošu sejiņu un ielika savu telefonu somā. Sasniedzot staciju, viņa izvilka telefonu un nometa to zemē. Pirmo reizi, kopš pirms pieciem gadiem nomira Sāras mīļā draudzene, viņa saņēma ziņu. "Atvainojiet, bet kas raksta?" bija teikts ziņojumā.

Beidzot, uzmetusi skatienu savam telefonam, viņa ieraudzīja, ka ir pagājuši vairāki mēneši, kopš viņa pēdējo reizi bija sūtījusi Bekai īsziņu. Viņa nosūtīja atbildes ziņu: "Šis ir manas draudzes Bekas numurs."

"Nu, izskatās, ka tagad tas ir mans," skanēja atbilde. "Lūdzu, nerakstiet vairāk." Stāvot uz metro platformām, viņa sajuta dīvainu pārsteigumu, skumjas un apjukumu, it kā kāds būtu izņēmis telefonu no viņas rokām. Dusmīga viņa rakstīja: "Piedod, bet mana draudzene ir mirusi, un tas ir vienīgais veids, kā ar viņu sazināties."

Atbilde vēstīja: "Man ļoti žēl par jūsu zaudējumu, bet, lūdzu, nerakstiet vairāk."