Kensingtonas pils dalās ar jaunāko informāciju par Keitu Midltoni sakarā ar baumām par princeses veselību

© Pixabay.com

Kā norādīja Kensingtonas pils pārstāvis, Velsas princesei Keitai "klājas labi" un viņa turpina atveseļoties pēc vēdera operācijas, ziņo "abcnews.com".

Pārstāvis noraidīja nesenās sociālo mediju spekulācijas par Keitas veselību, ceturtdien paziņojot: "Kensingtonas pils janvārī skaidri norādīja princeses atveseļošanās grafiku, un mēs sniegsim tikai nozīmīgus jaunumus.”

Iepriekš pēdējā svarīgā informācija, ko pils oficiāli sniedza par Keitu, bija 29. janvārī, kad Keita pēc gandrīz divas nedēļas ilgas uzturēšanās slimnīcā pēc tam, kad janvāra vidū tika veikta "plānota vēdera dobuma operācija", atgriezās mājās Vindzorā.

Jaunumu trūkums par Keitas veselību, kā arī viņas prombūtne no sabiedrības redzesloka un viņas vīra prinča Viljama nesenā neierašanās karaliski svarīgā pasākumā "personiskas lietas" dēļ ir izraisījis spekulācijas tiešsaistē par Keitas veselību.

42 gadus vecā Keita pēdējo reizi publiski parādījās sabiedrībai Ziemassvētku dienā, kad kopā ar karaliskās ģimenes locekļiem apmeklēja baznīcu.

Keita bija redzama smaidām un sveicam fanus, kad viņa gāja uz karaliskās ģimenes tradicionālo Ziemassvētku rīta dievkalpojumu Sandringemā kopā ar Viljamu un viņu trim bērniem - prinčiem Džordžu un Luisu un princesi Šarloti.

Mazāk nekā mēnesi pēc Ziemassvētkiem, 17. janvārī, Kensingtonas pils paziņoja, ka Keita iepriekšējā dienā uzņemta Londonas klīnikā, lai veiktu "plānotu vēdera operāciju".

Pils nesniedza sīkāku informāciju par Keitai veiktās operācijas veidu, taču toreiz telekanālam "ABC News" apstiprināja, ka princeses medicīniskā problēma nav saistīta ar vēzi.

Princis Viljams tika pamanīts privāti ieejam un izejam Londonas klīnikā, lai apmeklētu Keitu viņas uzturēšanās laikā. Tiek uzskatīts, ka pāra trīs bērni nav apmeklējuši Keitu slimnīcā. Šobrīd Velsas princese atveseļojas mājās - 29. janvārī, gandrīz divas nedēļas pēc Keitas operācijas, pils paziņoja, ka princese ir izrakstīta no slimnīcas.

"Velsas princese ir atgriezusies mājās Vindzorā, lai turpinātu atveseļošanos pēc operācijas. Viņa gūst labus panākumus," teikts pils pārstāvja paziņojumā. "Princis un princese vēlas pateikt milzīgu paldies visai Londonas klīnikas komandai, īpaši rūpīgajam medmāsu personālam par viņu sniegto aprūpi."

Pārstāvis piebilda: "Velsas ģimene joprojām ir pateicīga par laba vēlējumiem, ko viņi saņēmuši no visas pasaules."

Princis Viljams ir nācis klajā ar vienu publisku paziņojumu par Keitas veselību -

paņēmis atvaļinājumu, kamēr Keita bija hospitalizēta, Viljams 7. februārī atgriezās pie saviem sabiedriskajiem pienākumiem, stājoties sava tēva vietā.

Viljams izraisīja spekulācijas pēc tam, kad viņš neapmeklēja pateicības dievkalpojumu savam krusttēvam Grieķijas karalim Konstantīnam Svētā Jura kapelā, aizbildinoties ar "personisku lietu".

Pils ziņo, ka princeses Keitas pirmā publiskā uzstāšanās varētu būt Lieldienu svētdienā, un, visticamāk, Keita atsāks savus sabiedriskos pienākumus tikai vēlāk šajā pavasarī.

Svarīgākais