Krievija publicē jaunu "ārvalstu aģentu" reģistru; tajā iekļauta gan rakstniece, gan cilvēktiesību centrs

© pexels.com

Krievijas Tieslietu ministrija ir iekļāvusi "ārvalstu aģentu" reģistrā rakstnieci Ludmilu Uļicku un Cilvēktiesību aizstāvības centru "Memoriāls", piektdien tika ziņots šī resora vietnē.

Reģistrā tika ietverts arī režisors Iļja Hržanovskis, žurnālists Sergejs Medvedevs un labdarības fonds "Vajadzīga palīdzība" ("Nužna pomošč").

Iepriekšējā reizē 16. februārī Tieslietu ministrija atzina par "ārvalstu aģentiem" uzņēmēju Oļegu Tiņkovu un Maskavas Gogoļa centra aktieri Ņikitu Kukuškinu.

Uļicka ir izteikusies pret Krievijas pilna apjoma iebrukumu Ukrainā. Pēc kara sākuma viņa aizbrauca no Krievijas un tagad dzīvo Vācijā.

Telefona jokdari Vovans un Leksuss janvārī savā "Telegram" kanālā publicēja sarunu, kurā ar Uļicku it kā runājis Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks. Dialoga gaitā Uļicka pastāstīja, ka honorāri, kurus viņa saņem no grāmatu pārdošanas Krievijā, "nonāk Ukrainā". Viņa arī nenosodīja atentāta mēģinājumu pret rakstnieku un bijušo "Doņeckas tautas republikas" darboni Zaharu Priļepinu, sakot, ka Ukrainai "uz to ir tiesības".

Drīz pēc tam izdevniecība AST pārtrauca izmaksāt honorārus Uļickai, Maskavas bibliotēkās tika aizliegts izsniegt viņas sarakstītās grāmatas, un vairāki teātri atcēla Uļickas lugu izrādes.