Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Vēl vienas NATO valsts vadītājs atbalsta Makrona ideju par Rietumu karaspēka klātbūtni Ukrainā

© Pixabay.com

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa sacīja, ka sabiedrotajiem ir jāapspriež visas iespējas sakaut Krieviju, raksta "Politico".

Rietumiem nevajadzētu pilnībā izslēgt iespēju Ukrainā ievest sauszemes militāros formējumus - tā paziņojusi Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa.

Viņa norādīja, ka Ukrainas sabiedroto valstu vadītājiem slēgtā formātā būtu jāapspriež iespējas palīdzēt Kijivai tās cīņā pret Krievijas agresiju. Pēc Kallasas domām, Krievijas Federācijai ir jāsaņem signāls, ka Rietumi apsver dažādas rīcības iespējas. Ir jādara viss, lai Krievija tiktu sakauta, atzīmēja Igaunijas premjerministre.

Savukārt Francijas prezidents Emanuels Makrons visus savus iepriekšējos izteikumus par Ukrainas un Krievijas karu nosauca par “apdomātiem”.

Iepriekš viņš izteicās, ka Francija varētu apsvērt iespēju nosūtīt savu karaspēku, lai palīdzētu Ukrainai. Viņa paziņojums kļuva par īstu sensāciju un izraisīja Krievijas sašutumu. Vairāki NATO partneri bija neizpratnē, taču, neskatoties uz reakciju, Makrons neatkāpās no saviem vārdiem.

"Katrs vārds, ko es saku par šo jautājumu, ir izsvērts, pārdomāts un izmērīts," atklājot 2024. gada olimpisko spēļu ciematu Parīzē, sacīja Makrons.

Pēc Makrona domām, pēdējo divu gadu laikā tas, kas no pirmā acu uzmetiena tika uzskatīts par neiespējamu, pēc kāda laika ir īstenots praksē. Runa ir par smagās bruņutehnikas, artilērijas, lidmašīnu un spārnoto raķešu piegādi Ukrainai, un pēc kāda laika, viņaprāt, arī NATO karaspēks varētu tikt oficiāli izvietots Ukrainā.

Francijas premjerministrs Gabriels Attāls sacīja, ka Parīze varētu nosūtīt savus militāros spēkus uz Ukrainu, lai patrulētu pie robežām un apmācītu Ukrainas militārpersonas.