Maskavā aizliedz piegādāt katafalku Navaļnija bērēm

© Pixabay.com

Maskavas apbedīšanas biroju aģenti informēja Alekseja Navaļnija ģimeni, ka neviens uzņēmums nepiekritīs nodrošināt katafalku mirušā politiķa līķu transportēšanai. Par to ziņojusi Navaļnija kolēģe Kira Jarmiša, raksta lrytas.lt.

“Lai atvadītos no Alekseja, baznīcā jānotiek vienkāršam atvadu dievkalpojumam, bet apbedīšanas biroju aģenti mūs informē, ka neviens katafalks nevēlas uz turieni vest līķi,” sociālajā tīklā “X” rakstīja Jarmiša.

Aleksejs Navaļnijs tiks apbedīts piektdien Borisova kapsētā Maskavā.

Jau ceturtdienas rītā policija sāka pastiprinātu patrulēšanu teritorijā pie kapiem, kur notiks bēru gājiens. Pie ieejas kapsētā tika uzstādītas metāla barjeras. Tādas pašas barjeras tika atvestas arī uz baznīcu, kur notiks ceremonija, turklāt baznīcā ir izvietoti plakāti, kas aizliedz audio un video ierakstīšanu, un virs altāra ir uzstādīta videonovērošanas kamera.

Par opozīcijas aktīvista nāvi kļuva zināms 16. februārī. Bojāgājušā politiķa līķis mātei tika nodots tikai 24. februārī. Viņai parādītajā medicīniskajā ziņojumā teikts, ka nāves cēloņi ir "dabiski". Pirms tam izmeklētāji šantažēja politiķa māti un pieprasīja, lai viņa dēla bēres organizē "pa kluso", "ģimenes režīmā".

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais