Lozannas universitātes neirozinātnieki apstiprinājuši, ka Putinam ir dubultnieki

© Pixabay.com

Eksperti Lozannas universitātē ir apstiprinājuši, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins publiski izmanto dubultniekus, raksta izdevums "Tagesschau".

Vācu laikraksts "Neue Zürcher Zeitung" vērsās pie Lozannas universitātes neirozinātniekiem, lai pārbaudītu baumas par Krievijas prezidenta Vladimira Putina dubultniekiem.

Izpētot video, kuros redzams Krievijas prezidents Vladimirs Putins, eksperti nonāca pie secinājuma, ka baumas par dubultniekiem ir patiesas. Viņi uzskata, ka braucienos uz Dagestānu, kā arī uz okupēto Mariupoli un uz Dņepras grupas štābu Ukrainas dienvidos Krievijas vadītāja lomu pildījusi cita persona.

Runas par to, ka Putins izmanto dubultniekus, klīst jau sen, bet īpaši aktīvi izplatījušās pēdējos gados. Tās jo īpaši veicināja pēkšņās izmaiņas Putina izskatā un uzvedībā - brīžiem viņš nelaiž sev nevienu tuvāk par trim metriem, bet pēc pāris dienām viņš jau apskauj svešiniekus darba braucienos.

Ukrainas militārā izlūkdienesta vadītājs Kirils Budanovs nesen atzīmēja, ka Putins ir smagi slims un viņam ir vismaz trīs dubultnieki, kuru sejas ir ķirurģiski mainītas. Arī Ukrainas prezidents Zelenskis Pasaules ekonomikas forumā Davosā janvārī sacīja, ka nav pārliecināts, vai uz ekrāniem attēlotā persona tiešām ir Putins.

Runas izplatīja arī krievu politologs Valērijs Solovejs - pēc viņa teiktā, Krievijas Federācijas diktators esot miris jau 2023. gada rudenī, varu valstī sagrābuši drošības spēki, bet Putina lomu spēlē dubultnieki.

Putins pēdējos mēnešos ir bijis īpaši aktīvs sabiedrībā, gatavojot augsni savai pārvēlēšanai martā gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.