Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Princis Harijs zaudē tiesas prāvā

© Pixabay.com

Saseksas hercogs Harijs ir zaudējis prāvā, apstrīdot Augstāko tiesu lietā par viņa drošību, atrodoties Apvienotajā Karalistē, vēsta "bbc.com".

Princis Harijs apstrīdēja lēmumu pazemināt viņa apsardzes statusu, kad viņš pārstāja strādāt kā karaliskā persona.

Viņš apgalvoja, ka pret viņu izturējās netaisnīgi, veicot izmaiņas viņa policijas aizsardzībā, kad viņš joprojām saskārās ar ievērojamiem drošības apdraudējumiem.

"Hercogs neprasa preferenciālu attieksmi," pēc Augstās tiesas sprieduma sacīja viņa advokāti, un viņi apgalvo, ka tas ir bijis netaisnīgs lēmums par viņa policijas aizsardzību, kuru finansē valsts.

Kad princis Harijs atkāpās no saviem karaliskajiem pienākumiem un pārcēlās uz dzīvi ASV, viņam vairs automātiski netika nodrošināta tāda paša līmeņa policijas aizsardzība, kas tika piešķirta karaliskajai ģimenei. Tika pieņemts lēmums par viņa drošību, izskatot katru gadījumu atsevišķi, tāpat kā tas notiek ar citiem augsta līmeņa viesiem, kas ierodas Apvienotajā Karalistē.

Prinča Harija mēģinājums apstrīdēt lēmumu tika noraidīts.

Tiesnesis lēma, ka 2020. gada februārī veiktajās izmaiņās prinča Harija drošības jomā nebija nekādu nelikumīgu lēmumu vai nekā tāda, ko varētu saukt par iracionālu, un pat tad, ja būtu bijis kāds "procesuāls netaisnīgums", tas nebūtu mainījis iznākumu.

Iepriekšējā atsevišķā tiesas spriedumā tika noraidīts prinča Harija piedāvājums veikt privātus finanšu maksājumus policijas aizsardzībai, atrodoties Apvienotajā Karalistē.

Prinča Harija juridiskās cīņas par viņa drošību Apvienotajā Karalistē ir atspoguļojušas viņa bažas par viņa drošību un viņa ģimeni - pēdējo pāris gadu laikā Apvienotajā Karalistē viņš ir viesojies tikai dažās īsās vizītēs.

Tiesas dokumentos ir uzsvērtas tādas bažas kā, piemēram, paparaci fotogrāfi, "ņemot vērā to, kas notika ar viņa māti, Velsas princesi Diānu".