Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Pasaulē

"Tā ir stulbākā lieta, ko esmu dzirdējis,” Takers Karlsons atklāti stāsta par savu interviju ar Putinu

© Pixabay.com

Amerikāņu žurnālists atzina, ka Kremlis ukraiņus sauc par nacistiem, lai viņus demonizētu, raksta "unian.net".

“Vladimira Putina mēģinājumi attaisnot agresiju pret Ukrainu ar nepieciešamību veikt “denacifikāciju” ir “stulbākā lieta” un nekas vairāk kā mēģinājums ukraiņus nosaukt par “ļaunumu”,” paziņojis amerikāņu žurnālists Takers Karlsons, kurš februāra sākumā ierakstīja sensacionālo interviju ar Krievijas diktatoru.

Karlsons piedalījās cita amerikāņu žurnālista Leksa Frīdmena podkāstā. Garā trīs stundu sarunā viņi pārrunāja arī Putina neseno interviju ar Karlsonu. Frīdmens jautāja savam kolēģim, ko viņš domā par diktatora mēģinājumiem attaisnot iebrukumu Ukrainā ar nepieciešamību veikt "denacifikāciju".

"Tas ir stulbākais, ko esmu dzirdējis. Es joprojām nesaprotu, ko tas nozīmē - "denacifikācija"?" atbildēja Karlsons.

Žurnālists atzina, ka viņam ārkārtīgi nepatika visa sarunas daļa ar Putinu, kurā viņš vienkārši mēģināja nomelnot Ukrainu.

"Fakts ir tāds, ka "nacisms", lai kāds tas arī būtu, ir vācu tautas neatņemams jēdziens. Tā bija nacionālistiska kustība Vācijā. Es pats esmu antinacistisks. Bet 2024. gadā nav nacistu kustības. Saukt viņus - ukraiņus - par nacistiem, tas ir ļoti bērnišķīgi," sacīja Karlsons.

Pēc žurnālista domām, saukt kādu par "nacistu" ir vienkārši veids, kā saukt cilvēku par "ļaunu". Kā pastāstīja Karlsons, sarunā ar Putinu viņam radies iespaids, ka viņš patiešām tic neonacistu dominēšanai Ukrainā.

Februāra sākumā amerikāņu žurnālists Takers Karlsons, kurš pazīstams ar savu draudzību ar Donaldu Trampu un labvēlīgo attieksmi pret Krieviju, ierakstīja garu interviju ar Vladimiru Putinu. Šī bija pirmā šāda saruna starp Krievijas diktatoru un Rietumu žurnālistu vairāku gadu laikā.