Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Berlīnes policija teroristes dzīvoklī atrod iespaidīgu klāstu bīstamu ieroču

© unsplash.com

Berlīnē ir atrasti ieroči blokmājā, kur dzīvoja bijusī galēji kreisā grupējuma "Sarkanās armijas frakcija" (RAF) teroriste Daniela Klete, trešdien paziņoja policija.

Policija trešdienas vakarā aizvāca no septiņstāvu ēkas Kreicbergas rajonā tur atrastās granātas un mīnmetēja šāviņu, bet pēc tam tai vajadzēja aizvākt vēl kādu potenciāli bīstamu objektu un izpētīt vēl citus priekšmetus.

Berlīnes policija sociālo mediju platformā "X" neprecizēja, kas bija šis objekts, bet ierakstīja, ka tas bija jāsavāc ar īpašu transporta aprīkojumu.

Lejassaksijas federālās zemes Kriminālpolicijas birojs trešdienas vakarā apstiprināja, ka policija atradusi ieročus Kletes dzīvoklī.

Policija pēcpusdienā lika visiem ēkas iemītniekiem to atstāt potenciālu briesmu dēļ.

65 gadus vecā Klete pirmdienas vakarā tika aizturēta dzīvoklī, kur viņa dzīvoja ar viltus identitāti. Viņa tagad atrodas apcietinājumā.

Policija meklē vēl divus RAF dalībniekus Burkhardu Garvēgu un Ernstu Folkeru Štaubu. Īsi pēc Kletes aizturēšanas policija Berlīnē aizturēja vīrieti "meklētajās vecuma robežās", bet noskaidrojās, ka viņš nav neviens no abiem meklētajiem, un vīrietis tika atbrīvots.

Varas iestādes apsūdz Kleti, Garvēgu un Štaubu slepkavības mēģinājumā un vairākās bruņotās laupīšanās no 1999. līdz 2016. gadam.

Klete nav sniegusi nekādu informāciju par šīm apsūdzībām izmeklēšanas tiesnesim Ferdenas apriņķa tiesā, paziņoja Lejassaksijas Tieslietu ministrijas preses sekretāre.

Grupējumu RAF 1968. gadā nodibināja galēji kreisie ekstrēmisti Andreass Bāders, Gudruna Enslina un Ulrike Meinhofa, un tā dalībnieki darbojās līdz pat deviņdesmitajiem gadiem. Grupējums tika dēvēts arī par Bādera-Meinhofas grupu vai Bādera-Meinhofas bandu.

Grupējums pamatoja savus uzbrukumus, kuros nogalināti vairāk nekā 30 cilvēku, ar mērķi iznīcināt kapitālistisko iekārtu.