Arestovičs uzzīmē ainu, kā realitātē varētu izveidot Daugavpils tautas republiku

© Scanpix

Politiskajā diskusijā bijušais Zelenska palīgs Oleksijs Arestovičs izklāsta, cik vienkārši jebkurā valstī var izveidot tautas republiku, kas vēlas pievienoties Krievijai.

Mikroblogošanas vietnē "X" ievietotais Arestoviča intervijas fragments liek justies nedroši, jo izklāstītais scenārijs šķiet pavisam reāls.

Atbildot uz jautājumu - vai ir iespējams, ka izveidosies Narvas tautas republika -, bijusī Zelenska labā roka skaidro, ka tas ir ļoti vienkārši izdarāms. Ne tikai Igaunijas pilsētā Narvā, bet gan jebkurā vietā pasaulē, tajā skaitā arī Latvijā un Lietuvā, vietās, kur ir pietiekami liels krievu iedzīvotāju īpatsvars, šāds scenārijs ir reāls un iespējams.

Pietiek, ja vienā dienā Krievijas pārstāvji paceļ karogu un paziņo, ka reģions vēlas pievienoties Krievijai. Viņi apgalvo, ka nevēlas karot ar vietējo varu, bet vēlas aizstāvēt savas nacionālās tiesības, kuru īstenošana nav iespējama šīs valsts sastāvā. Pēc dažām dienām notiek provokācija un tiek nogalitāti daži krievi. Tas ir iemesls, lai Krievija uz robežu nosūtītu tankus, lidmašīnas, karavīrus, radot vispārēju starptautisku krīzi. Kamēr rietumvalstis ilgstoši risina politisko krīzi, kustība plešas plašumā un arī citās valstīs sāk veidoties līdzīgas situācijas.

Uzmanīgi skatieties Moldovas virzienā!