NATO un ES apsver iespēju nosūtīt savu karaspēku uz Ukrainu

© Pixabay.com

Vairākas NATO un ES valstis apsver iespēju nosūtīt savu karaspēku uz Ukrainu, sacīja Slovākijas premjerministrs Roberts Fico, ziņo "Sky News".

Fico sacīja, ka "nevar pateikt, kādam nolūkam vai ko viņi tur darīs", taču uzzināja par to no piezīmēm, gatavojoties Eiropas līderu sanāksmei Parīzē.

"Es aprobežošos ar faktu, ka šīs tēzes nozīmē, ka vairākas NATO un ES dalībvalstis apsver iespēju nosūtīt savus karavīrus uz Ukrainu, pamatojoties uz divpusējiem līgumiem," viņš teica.

Viņaprāt, šāds solis novedīs pie eskalācijas.

Vienlaikus Fico uzsvēra, ka Slovākija nesūtīs savus militāros spēkus uz Ukrainas teritoriju, bet pretī piedāvās Ukrainai iespēju savā teritorijā apmācīt Ukrainas militārpersonas, konkrēti - atmīnēšanas vienības.

Fico arī sacīja, ka vēlas atklāt miera plāna tēmu Parīzē. "Kā tas ir iespējams, ka mums ir militārs plāns, bet nav miera plāna?" sacīja Slovākijas premjerministrs.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais