Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Romas pāvestam joprojām trausla veselība - atceltas kārtējās tikšanās

© Unsplash

Pāvests Francisks, kuram pērn decembrī apritēja 87 gadi, kārtējo reizi ir atcēlis savus darba pienākumus trauslās veselības dēļ. Pirmdien visas tikšanās tika atceltas pastāvīgu, bet vieglu gripas simptomu dēļ, teikts Vatikāna preses biroja īsajā paziņojumā.

87 gadus vecajam pāvestam nebija drudža, un lēmums atcelt darba saistības tika pieņemts kā piesardzības pasākums, minēts paziņojumā.

Savukārt iepriekšējā sestdienā pāvests bija spiests pārtraukt plānoto audienci pie romiešu diakoniem piesardzības nolūkos "viegla, gripai līdzīga stāvokļa" dēļ.

Dažu pēdējo mēnešu laikā Franciskam, trauslās veselības dēļ, nācies atcelt vairākas aktivitātes un vienu starptautisku braucienu.

Katoļu baznīcas galva apgalvo, ka viņam ir plaušu iekaisums, taču viņš joprojām plāno lidot uz Dubaiju, lai piedalītos klimata konferencē. Pagājušā gada novembrī Francisks izlaida vienu no savām iknedēļas svētdienas uzstāšanās reizēm, neparādoties pie loga ar skatu uz Svētā Pētera laukumu. Dienu iepriekš Vatikāns atzina, ka viņš cieš no „vieglas gripas.”