Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Vācijā šonedēļ notiks Armēnijas un Azerbaidžānas miera sarunas

© pixabay.com

Armēnijas un Azerbaidžānas ārlietu ministri šonedēļ Berlīnē tiksies miera sarunās, pirmdien paziņoja abu valstu ārlietu ministrijas, kaimiņvalstīm turpinot centienus izbeigt gadu desmitiem ilgušo konfliktu.

"Armēnijas un Azerbaidžānas ārlietu ministru delegāciju tikšanās notiks 28. un 29. februārī Berlīnē," pirmdien sociālajos tīklos paziņoja Armēnijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Ani Badaljana.

Tikšanās plānota "saskaņā ar vienošanos, kas panākta Minhenes trīspusējās sarunās". Tajās piedalījās Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans, Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs un Vācijas kanclers Olafs Šolcs.

Azerbaidžānas ārlietu ministrs Džeihuns Bairamovs apstiprināja, ka viņš "tuvākajās dienās" tiksies ar Armēnijas kolēģi Araratu Mirzojanu.

Spriedze abu valstu attiecībās saglabājas augsta, kopš Baku septembrī vienas dienas ofensīvas laikā pārņēma kontroli pār "de facto" neatkarīgo armēņu Kalnu Karabahas republiku.

Operācija izraisīja lielākās daļas Kalnu Karabahas iedzīvotāju - vairāk nekā 100 000 cilvēku - masveida izceļošanu uz Armēniju.

Erevāna ir nobažījusies, ka Azerbaidžāna, ko iedrošinājuši panākumi Karabahā, varētu iebrukt Armēnijas teritorijā, lai izveidotu savienojumu ar Nahičevanas anklāvu.

Pašinjans un Alijevs iepriekš pieļāva, ka miera līgums tiks parakstīts līdz pagājušā gada beigām, taču miera sarunās, kas noritēja ar starptautisko vidutāju atbalstu, gūt izrāvienu neizdevās.