Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Budanovs nosaucis patieso Navaļnija nāves cēloni

© Pixabay.com

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs Budanovs atbildēja uz žurnālistu jautājumu par Krievijas politiķa Navaļnija nāves cēloni, ziņo "unian.net".

Ukrainas militārā izlūkdienesta rīcībā esot informācija par Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāves cēloni - Kirils Budanovs forumā "Ukraina. 2024. gads" žurnālistiem sacīja, ka Krievijas politiķa nāves cēlonis bijis asins receklis.

Videoklipa fragmentu publicējis "Telegram" kanāls “Ukraine 365”.

"Mēs to zinām - viņš patiešām nomira no asins recekļa," uzsvēra Budanovs.

Iepriekš ar līdzīgu paziņojumu nāca klajā arī Krievijas varas iestādes.

Trombs jeb asins receklis veidojas asinsvadā. Kad tas pārtrūkst, tas var bloķēt asins plūsmu, kas var izraisīt letālas veselības problēmas, piemēram, insultu, sirdslēkmi vai plaušu emboliju. Ir daudz faktoru un iemeslu, kas var izraisīt pastiprinātu asins recekļu veidošanos cilvēka organismā - arī dažas indes var izraisīt pastiprinātu asins recekļu veidošanos, jo inde var bojāt asinsvadu sienas, tādējādi izraisot asins recekļu veidošanos.

Arī inde “Novičok” var izraisīt pastiprinātu asins recekļu veidošanos - “Novičok” bojā asinsvadu sienas, veicina asins recēšanu un pazemina asinsspiedienu.

Aleksejs Navaļnijs nomira 2024. gada 16. februārī stingrā režīma kolonijā. Navaļnija atbalstītāji netic oficiālajai versijai par viņa nāvi un pieprasa neatkarīgu izmeklēšanu.